Москва скръцна: НАТО да не приема Грузия и Украйна

Алиансът всъщност издигал "Желязната завеса" в Европа
Обновена: 29 юли 2015 14:06 | 29 юли 2015 12:47, Бойчо Попов
387
Москва скръцна: НАТО да не приема Грузия и Украйна
Александър Грушко. Снимка: Ройтерс

Разширяването на НАТО към Грузия и Украйна може да има „катастрофални последствия“ за Европа, заяви руският постоянен посланик в алианса Александър Грушко, участвайки в предаване на телевизия  LifeNews.

„Всяка политическа игра около присъединяването на Грузия и Украйна към НАТО може да има големи геополитически последствия за цяла Европа“, посочи Грушко, цитиран от AFP. 

„Надявам се, че Брюксел и другите европейски столици напълно разбират опасността от тези игрички. Всичко това ще има катастрофални последствия“, добави той.

Грушко предупреди още Украйна за опасността от влизането ѝ в НАТО, като подчерта, че присъединяването на страната „ще раздели украинското общество“ и „ще разпали напрежението в международните отношения“.

Анексирането на Крим от Москва през март миналата година и последвалото насилие в източната част на Украйна доведе до и обтягане на и без това напрегнатите отношения между Русия с НАТО, като всяка страна обвинява другата в намеса във вътрешните работи на страните от бившия Съветски съюз.

Грушко обвини НАТО, че издига "Желязната завеса" в Европа чрез разгръщане на войските си и провеждане на военни учения в близост до източната граница на Русия - ход, който според военния алианс е насочен само към възпиране на Москва.

По-рано през тази година страните от НАТО се договориха да засилят отбраната си с помощта на шест командни центрове в Източна Европа и с нови поделения от 5000 войници. Освен това организацията заяви, че ще провежда непрекъснато военни учения в региона.

В неделя Русия обяви старта на новата си военноморска доктрина за противодействие на онова, което Москва нарича "недопустими"  опити на НАТО да премести военната си инфраструктура в близост до границите на Русия.

Всичко за кризата в Украйна четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАТО са убийци срам и позор за тези страни който членуват в този клуб на убийци
224
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москва е една а нато са сбирщина ***
223
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И каде си я пил тази кока кола щото в кооп магазините я нямаше ,данеби да си имал от гадните долари дето ги мразите . Те някога ни казваха че е отровна а също че американските войници се дрогирали от нея и уъбивали после . И музика каде си слушал .в млад техник продаваха касети от преди десет години вече демоде
222
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 308мой човек ...тогава се учеше ...щеш не щеш ...и все нещо влизаше в тиквите ни ... все якак си си напира човек провесията ...някой по добре други по зле ....но се учехме на труд и работа и дисциплина .....а сега мини покрай някое училище ...дрога, цигари ,алкохол и подготвителни/допълнителни часове за простит..ция. и това са бъдещите управители на фирми ...работници във фирми .и даже политици .страх ме е да си помисля .Ама явно на Америка и ЕС им е так по лесно да ни контролира
221
2
 
3
 
! Отговори
Оху преди 8 години
Чивията ли й скръцна?
220
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 306ела в Чужбина ...само в мойта фирма работят 12 човека от българия ....инженери ! Всички сме над 40 години
219
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Отговор до 289А сега има ли я икономическата мисъл? И по какво личи, че има въобще икономисти? ПО ДАЛАВЕРИТЕ ЛИ? какви 20 долара ве момче? 350 лева по курс 1,30 за долар колко прави? А цените що не сравняваш? Те колко цента бяха тогава?
218
1
 
4
 
! Отговори
До 295 преди 8 години
Виж бе умник.Инасяхме краставиците и доматите даже още зелени за СССР и не можехме да насмогнем.А от там внасяхме нефт.Ако ти си представяш че сме ходели с две кошници домати и сме ги заменяли за едно шише нефт си е твой проблем.Просто СССР беше необятен пазар за нашите селскостопански продукти не няма за какво да сме ги предлагали на скандинавците ,а пък те как са предлагали домати на нас ,че и по-евтини е странно, дори и за мен ***.Ама то там слънцето грее целогодишно нали умник
217
1
 
3
 
! Отговори
Иванов преди 8 години
В цяла Европа като видят украинци бягат като попарени никой не ги ще вече тия,*** то човек кво си напрай това е
216
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 303А откъде на къде пък една държава ще определя съдбата на целия свят пък била тя и Америка? Как така тя ще казва кой да влиза в. Н . А . Т . О никой не чисто по сталинистки ще заплашва целия свят . Нито . Грузия нито . Украйна са длъжни да се съобразяват с това какво мисли Америка . Просто не е нормално в 21 век такова отношение
215
6
 
2
 
! Отговори
Отговор до 289 преди 8 години
"имахме кадрите ....матрялната база .."Това да, но нямаше икономически смисъл. За да съществува един завод, трябва да има поне едно конкурентно предимство пред другите. А ние нямахме. Просто гледахме от Запад и повтаряхме. А след 1989 заплатите ни скочиха от 20 долара на 100 (днес са 500 поне), станахме по-скъпи от китайците и нямаше смисъл от тия заводи повече, това е.
214
4
 
1
 
! Отговори
нане П(о)расенко преди 8 години
До Нане П(в)утеНане П(о)расенкоМосвише скръцнише, а украинише посранише в гащанише!
213
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никога да проумея откаже на каде една държава ще определя съдбата на други две ,път и на цял континент ,па било тя и русия . Как така тя ще казва кой да влиза в. Н . А . Т . О никой не чисто по сталинистки ще заплашва целия свят . Нито . Грузия нито . Украйна са длъжни да се съобразяват с това какво мисли русия . Просто не е нормално в 21 век такова отношение ,. Ако някой търси защита си е негово право така както подсъдимият има същото право
212
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименами за 25 години демократите съсипаха учебната ни система ....та затова ни е такава младежтта...с ръце в *** ...по комунизма що работеха ? Щото така бяха научени от малки !
211
3
 
4
 
! Отговори
Иванов преди 8 години
Накрая ще се наиграят с тия игрички!лошото е че на такива като нас ще падат главите,и много майки ще бъдат почернени,Най доброто решение е неутрални Трайчо Костов,зимаме си кредитите от Европа и после ще видим????ни лук яли ни лук мирисали ,а братушките са наши братя!
210
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 291А ти нов Мерцедес произведен в германия ли караш?
209
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Василев"Всеки божи ден спонсорираме чужди производства, защото българската земя е неплодородна и не може да произвеждаме зеленчуци и плодове???"И защото на сегашните беге младежи ръцете им са в ***. С преписване на изпитите и други такива шмекерии и шейретлъци докъде могат да стигнат?
208
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Harizanovаха ...ти от там ли идваш ?
207
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКОПиех най-качествената кока кола преди 1989, слушах качествена музика и гледах качествени филми, а не чалга и простотии. Живях като бял човек тогава,а не като *** подобно на вас сега.
206
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да разбирам ли че предпочитате Москвичи пред Мерцедеси, че толкова ги хвалите? Значи Путин е толкова ***, че вместо на Москвич се вози на Мерцедес!

Спонсорирани публикации