С авиация САЩ подкрепят умерената опозиция в Сирия

Пентагонът е готов да оказва и "огнева подкрепа, за да ги защити"
Обновена: 3 авг 2015 14:12 | 3 авг 2015 07:49,
37
С авиация САЩ подкрепят умерената опозиция в Сирия
Снимка: Reuters

Белият дом потвърди съобщението на "Уолстрийт джърнъл", че САЩ ще използват авиация за защита на подготвените и екипирани от американски инструктори формирования на умерената опозиция в Сирия, съобщи ТАСС.

Говорителят на Съвета за национална сигурност при Белия дом Алистър Баски, който потвърди информацията, отказа да уточни от какви принципи ще се ръководи Пентагонът при защитата на подкрепяните от САЩ отреди на опозицията в Сирия.

Той заяви, че правителството на САЩ е готово да вземе всички необходими мерки, за да гарантира, че тези сили успешно ще изпълнят поставените им задачи. По думите на говорителя Пентагонът е готов да оказва и "огнева подкрепа, за да ги защити".

По-рано вчера "Уолстрийт джърнъл" съобщи, че правителството на САЩ е разрешило на американските военни да използват в Сирия авиация за защита на умерената сирийска опозиция, обучавана от Вашингтон, от правителствените войски и "Ислямска държава".

Според източници на вестника "президентът Обама е разрешил да се използва авиация за защита на новите сили в Сирия, подкрепяни от САЩ, в случай, че те са нападнати от правителствени войски или други групи".

"Тази стъпка може да увеличи риска от открит конфликт между САЩ и режима на /сирийския президент Башар/ Асас", констатира вестникът.

Източниците уточнили, че Пентагонът ще извършва настъпателни въздушни операции в подкрепа на опозиционните формирования в борбата им срещу ИД, но не и срещу правителствените войски. При това, при провеждането на "отбранителните операции", т.е. за защита на опозицията, на американските военни е разрешено да използват авиация както срещу джихадистите, така и срещу силите на законното правителство на страната.

Шефът на Пентагона Аштън Картър неотдавна призна, че американската програма за подготовка на формированията на умерената сирийска опозиция среща трудности и сега в нея участват едва 60 души. По думите на Картър, този малък брой се дължи на "щателната проверка и процеса на подбор" на кандидатите за военна подготовка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
умерената опозиция са ид , за това ги наричат така , аз ги наричам терористите от ислямска държава
30
0
 
4
 
! Отговори
ala-bala преди 8 години
Те я създадоха. Полага се да я обучават!
29
1
 
6
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До кикисащ световен агресор...на всяка манджа меродия...сащ могат военно да подкрепят една опозиция а руснаците видиш ли нямат право да подкрепят Ново Русия и своите..двойни стандарти по американски..
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 31 И АЗ СЪМ ГО ЧЕЛА. НО ИНТЕРЕСНО И ПРОДЪЛЖЕНИЕ "НО ПОБЕДИТЕЛЯТ ЩЕ Е ДРУГ"
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Османлиите ще се окажат ключа към руско-американска военно сътружничество
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ванга каза! Ще има трета световна война след като Сирия падне
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Асад ще избяга с жена си и семейството в Саудитска арабия или ще отиде в Катар и емирствата. Грехота е да умреш за религия плод на човека, при положение че Бог и идин за всички.
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция пак сложи обелка от банан под краката на Русия. След падането на сирия настъпва кратка но много разрушителна война.
23
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
асад лошо лошо и *** те не ще ако си късметлия като садам ако не като кадафи
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе ***, не разбрахте ли че умераната опозиция утре сутринта може да се събуди не умерена. Тук става въпрос за хора в чиито вени тече кръвта на убиеца. Умерен и не умерен убиец няма.
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре де,ще свалят Асад,който може да е всякакъв,но режимът му е относително светски,а после кой идва,брадите и ***?Нима всичките свалени"диктатури" не доведоха точно до такъв безпорядък? А може би точно това е целта на САЩ?А след,като американците навсякъде действат езуитски и избирателно,тълкувайки,като дяволът евангелието,международното право,каква ни е гаранцията,че скоро няма да се заемат с преструкторирането на Балканите?
20
2
 
9
 
! Отговори
кики преди 8 години
Игра с огъня за ТРЕТА С.В.
19
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
асад замирисалити на демокрация бегай при *** щото щика от кадафи и за твоето д става
18
0
 
8
 
! Отговори
Садам преди 8 години
Ето кой е бил агресора. И няма как да оправдаят по друг начин официалната си военна подкрепа за Ислямска Държава.........
17
6
 
4
 
! Отговори
ф15 преди 8 години
До Анонимен18 свалени руски определено ще има ха ха ха
16
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Садам Кадафи сега е ред и на Асад поредния гад който ще си полу4и заслуженото
15
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Верно ли ще има свалени американски самолети? Ама как? Както в Либия ли, дето изкараха Кадафито от канавката? ХАХАХХАа смешници
14
1
 
13
 
! Отговори
да преди 8 години
САЩ нямат работа в Сирия. Кой ще управлява Сирия си е работа на сирийците. Разбуниха света. Сега да си приберат емигрантите и без това са си емигрантска държава. Нагли и безпардонни. Вижте най-новия филм на Майкъл Мур и ще разберете защо водят войни. Филмът е американски, не руски.
13
0
 
13
 
! Отговори
ПАК И ОТНОВО преди 8 години
Три пъти в статията се споменава "умерената сирийска опозиция".На езика на дипломацията това означава "послушни джихадисти-главорези, които в момента работят в посока на интересите на САЩ в Сирия". Ако някой се съмнява - само ще припомня, че точно САЩ обучаваха, подкрепяха и въоръжиха бойците на Ислянска Държава за борба срещу режима на Асад. И тогава те бяха умерена опозиция. Имаше информация по блогове какви главорези са и как безчинстват в християнски гробища, ама по блоговете не в новините
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи руснаците в Донбас нямат право да подкрепят своите сънародници, а тука нацитата от США ще подкрепят някакви екипирани от тях "умерени"-джихадисти и това можело... Тоя път самия Бог няма да устиска великото си търпение. Явно *** США е решила да се самоубива.

Спонсорирани публикации