"Гражданската" поскъпва, ама с малко

Всяка компания сама ще реши с колко да повиши цената
Обновена: 7 авг 2015 14:17 | 7 авг 2015 09:37,
24
"Гражданската" поскъпва, ама с малко
Снимка: bTV

Застраховката "Гражданска отговорност" може да поскъпне, но с малко.

Тази прогноза направи пред bTV Пламен Ялъмов от Асоциацията на българските застрахователи, след като правителството прие промените в Застрахователния кодекс.

Още по темата

По думите му всяка компания ще прецени с колко да повиши цената, защото всяка има и различен портфейл. 

"Ако "Гражданската отговорност" поскъпне, няма да е защото има нови лимити на обезщетенията. Ако има поскъпване, това е защото се въвеждат нови изисквания относно капитал, капиталова адекватност на застрахователите", заяви Владимир Тодоров - председател на УС на Българска асоциация на пострадали при катастрофи.

"Има пряка връзка между цената на застраховката и размера на обезщетенията. Когато говорим за по-скъпа застраховка, тогава говорим и за по-високи обезщетения", каза още той.

"Един човешки живот в България струва по-малко от един скъп автомобил. Сумата, присъдена на втора инстанция за загиналите в Симеоновград деца, беше под 200 хиляди лева", допълни Тодоров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
ТУРЧИНА преди 8 години
НА ВСИЧКО ИМ ВДИГАТ ЦЕНИТЕ,А ЗАПЛАТИТЕ НЕ МЪРДАТ,АМА ТО ВСИЧКО Е ПЛАНИРАНО,НЯКОИ ХОРА ГЛЕДАТ ДА ПРИНУЖДАВАТ ХОРАТА ДА СЕ МАХАТ ОТ БЪЛГАРИЯ,И ДА ПРОДАВАТ КАКВОТО СИ ИСКАТ,И ТО НАЙ ВЕЧЕ ПОДЗЕМНИТЕ БОГАТСТВА!!!!!!!!!
15
0
 
0
 
! Отговори
АА преди 8 години
Пак глупости сте написали - средното повишение е с 10 лв-направете си справка и тогава пишете ,и това никак,ама никак няма да се отрази на размера на изплащаните обезщетения,те парите няма как да стигнат с цена от 80 евро до 2000 м3,а лимити за две и повече загинали лица 10 000 000 лв !?! - такова обезщетение никой БГ съд няма да присъди дори и 50 лица да са загинали.
14
0
 
6
 
! Отговори
До 7 преди 8 години
За 26 години не видях политик да си изработва заплатата, но все нагоре им се движиха и все по голяма ставаше разликата спрямо нашата, а и не виждам да са ни подобрили живота,че защо тогава изобщо са там и получават заплати
13
1
 
6
 
! Отговори
чичо Гошо преди 8 години
Появи се Лиляна мома каза,че трябва да се вдигнат винетките и хоп застрахователите да не останат по назад.
12
1
 
1
 
! Отговори
Ilko преди 8 години
Значи гражданската одговорност ще поскъпне защтото една неиспрвност в автомобила се поема от зтрохователа според мен дане скъпва
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕДНО ВРЕМЕ СЪЩИТЕ ТИЯ НИ ЗАСТРАХОВАХА САМО ЧЕ С БУХАЛКИТЕ И БЯХА С АНЦУЗИ И МАРАТОНКИ...ПОСЛЕ ОБЛЯКОХА КОСТЮМИ...ХВЪРЛИХА БУХАЛКИТЕ И ПОЧНАХА ДА НИ ВАДЯТ ДУШИЦИТЕ С ПАМУК И ОБЛЯКОХА РЕКЕТА СЪС ЗАКОНИ ДА НЕ МОЖЕШ ДА МЪРДАШ!
10
3
 
7
 
! Отговори
избирател-безпартиен преди 8 години
Браво другарю червен ***. По скоро да се връща Станишев , че да живнем малко . При него заплатите бяха 3000 лв. , пенсиите 2000 лв. , а гражданската 3 лв. Той наистина защити интересите си , като си купи имение в Швейцария и си би камшика в Брюксел . Хвала на такЪва партия като БСП .
9
0
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Когато парите не стигат не се спира колата ,а не се прави гражданската ,прегледа и т.нПредполагам ,че точно това отчитат в момента
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 7 Изработваме я, но назначените капиталисти не дават докато не смени кабриолета!
7
0
 
4
 
! Отговори
до 6 преди 8 години
Точно така. Като знам колко вземат за всичките защити особено на винетките, отделно ги и фалшифицират. Самите стикери и на гражданската и прегледа също са пари. Може оттам да се свали част от цената, то не че пак няма да се приберат тия пари, но поне да крадат оттам а не от хората. Ползвам онлайн разплащателна система и съм много доволен, ниски такси за данъци, глоби и т.н.
6
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Двойно трябва да поскъпне гражданската отговорност, не с малко. Защо ги галите тея червени търтеи?
5
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато си изработиш заплатата, тогава ти я вдигат.
4
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо в 21 век се налага да се лепят стикери, да те задължават да носиш хартиена полица, която ти е разпечатка ... тези данни ги имат и могат само по номера на колата да разберат имаш или нямаш застраховка. За винетката същата работа, може АПИ да направи сайт от който да се купуват. Въвеждаш си номера на колата, плащаш и това е. Без посредници и комисионни.
3
2
 
23
 
! Отговори
Да преди 8 години
Де да беше и със заплатите така, вдигате гражданска вдигате заплатата. вдигате тока вдигате заплатата..... но къде е гражданското общество да изисква това?
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другари , колата е само разходи тя не е инвестиция . Като нямаш пари няма да имаш и кола. Капиш .
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При гепаджийте тренда е все нагоре, но идва зима и може да има изяви на народна любов!

Спонсорирани публикации