Расте броят на хванатите "шофьори" без книжки

Полицаите спрели и 11-годишен зад волана
Обновена: 7 авг 2015 14:16 | 7 авг 2015 10:22,
17
Расте броят на хванатите "шофьори" без книжки
Снимка: Булфото, ахрив

Случаите на санкционирани неправоспособни водачи се увеличават, обяви главен комисар Христо Терзийски, директор на Дирекция "Национална полиция".

"Нашата основна цел е да намаляват пострадалите и загиналите при пътни произшествия. Гледах видеозаписи на действия на полицейски служители, в рамките на новия регламент. Изкараха, че тези служители са пребили непълнолетен, който управлява нерегламентиран мотоциклет след 22.00 часа, без знанието на родителите и без защитна каска. Когато пътният полицай от Велико Търново вижда, че в 22.30 часа през нощта се движи мотоциклетист без защитна каска, прави опит да го спре. Мотоциклетистът не спира, блъска се в полицая и прави опит да избяга", обясни пред "Фокус" гл. комисар Терзийски.

"Ние се опитваме да спасим човешки живот, а в същото време се утвърждава гледна точка, която за мен не е правилна. Едва ли не, ние като ръководство, се опитваме да предоставяме форма за обогатяване на нашите служители, а това не отговоря на истината", коментира още той.

По думите му се полагат максимални усилия за създаване на такава организация, която да не допуска нарушения и произшествия.

"Само за изминалите петък и събота имаме установени 111 неправоспособни водачи. След случая в град Дебелец, на другия ден колегите от Пътна полиция спряха 11-годишен неправоспособен водач с нерегистрирано моторно превозно средство", обясни главния комисар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Онзи *** който с БМВто си уби 3 деца казваше така, книжката не карала колата!!!! И като книжката не карала колата защо уби тези деца и направи инвалид едно???? И избяга някъде в Германия да не лежи ***. Сега съдията който го е пуснал от ареста да влезе в затвора. Който не може да чете и пише също да се арестува и съди ако го хванат да кара докато не каже кой му е продал книжката. За половин година ще се приберат повечето Месершмити-убийци по пътя.
14
0
 
12
 
! Отговори
до 11 преди 8 години
Чий к.. търси детето без книжка на мотоциклет късно вечер?.
13
2
 
9
 
! Отговори
До 9 преди 8 години
Явно си от Селските пръчки които са велики на село с нерегистрирани МПС та и които за да предизвикат интереса на някоя селска мома удряш 5 ракии и пържиш здраво колкото може машинката. Разчиташ, че познаваш кмета и джандара на селото, че и другите правят така. Селяндурино, когато убиеш някого или най-добре себе си, това ще е събитие в интерес на обществото. А може и за донор да станеш ако не си си смачкал простата тиква. Държавата бавно но все пак реагира да няма такива като теб по шосетата.
12
0
 
5
 
! Отговори
bai MILE do 3 преди 8 години
To4no taka Borise,prav si,anarhiata e maika na reda,kato ka4at 2-3-ma na vajeto,baia narod 6te si pomisli kak da si kara kolite
11
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво значение има с книжка или без като срещу 2-3000 лева си купуваш книжка без дори да се качиш в учебна кола. Камо ли изпит да държиш.Полицая съборил дете трябва да бъде съден за опит за убийство и виновно причиняване на ПТП. В закона ясно е записано, че нямаш право принудително да спираш или преследваш мотоциклет. Освен в случаите когато и полицая не е на мотоциклет. Ако детето беше умряло кой щеше да е виновен? И с камери пак се мислят за господ лекетата долни.
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 2Абе ти ненормален ли си.Изкарай книжка и не се прави на толкова знаещ и можещ, защото заради такива като теб загинаха не малко хора.В цял свят е така, взимаш документа и се качваш в колата.Писна ми от некадърници които философстват по форумите, а на яве една книжка не могат да вземат. Аман от *** *** затвор,глоба и конфискация на колата за такива като теб.
9
10
 
3
 
! Отговори
До4 преди 8 години
А ти панелна мишко и всички подобни на тебе неделни "водачи"дето сте уж най съвесгните сте най опасни по пътищата щото сте с циментени глави и меки кокалчета!на вас всички ви пречат на пътя ама рано или късно уцелвате дървото и ставате като припикано мушкато с жълти гащички!
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КОЛКО ПЪК ИМА С КНИЖКИ ХРИДОБИТИ ПО ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ НАЧИНИ..ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА НЕИНТЕГРИРАНИТЕ КОИТО НЕ МОГАТ ДА ГОВОРЯТ НА БЪЛГАРСКИ КАМО ЛИ ДА ПИШАТ И ЧЕТАТ НО УСПЕШНО ВЗЕЛИ ИЗПИТИ И КНИОКИ!ХАХАХА!
7
1
 
6
 
! Отговори
Teo преди 8 години
За да не е необходимо да се оправдават полицаите, нека просто го пускат. На мотоциклет и без каска! Оставете го момчето, бре! Знаете ли колко човека чакат за органи?!?
6
0
 
16
 
! Отговори
ШОФЬОР преди 8 години
КАКВО ЩЕ БЪДЕ НАКАЗАНИЕТО ЗА РОДИТЕЛИТЕ МУ ???
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато не почнат да ги вкарват по затворите тези без книжки + тлъста глоба нама да се оправи положението. За такъв масово *** народ трябват повече от драконови мерки. Е така, просто, за да се научи. Без книжка? От 6 до 12 месеца в затвора и някаква глоба и толкова. Какво има да ги бавят... Е*ати, тук оправия без адски сурови наказания няма да има, казвам ви го! И не говоря само за тезиц, които карат без книжки, а за всякакъв вид престъпления и нарушения!
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нема такава моймунска държава пълна с всезнайковци и всеможковци. А в Прованс избиват рибата! Всичко пияно, биз книжки и гражданска. Да не говорим,че ППСредства са без номера и технически преглед. Хванат да се натика една година в затвора, ако е пил да са две. И конфискация на средството. Иначе ще има много избити като голяма част нама да имат никаква вина.
3
0
 
33
 
! Отговори
Борис преди 8 години
Не сте прави, ако беше анархия щеше да е по добре! При анархията се създава морална нетърпимост и правораздаване. Пример - пиян и надрусан полицай прегазва бебе на трототоар, и вместо смегчена присъда от 7 ( максимум да излежи 4-5), при анархията ще бъде убит с камъни на площада. Безнаказаността е по-лоша от анархията!
2
41
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Книжката не кара колата! Има такива с книжки дето карат по-зле от тези без книжки!
1
1
 
27
 
! Отговори
проф.шофьор преди 8 години
тия със 50куб.мотори почти всички ги карат от 10-16г неправоспособни водачи без книжка до 50куб трябва категория М.,пълна анархия е по пътищата в бг...

Спонсорирани публикации