По 10 000 бона на час за юристи в КТБ

Квесторите назначили експерти със заплати по 12 000 лева
Обновена: 18 авг 2015 14:16 | 18 авг 2015 10:57, Камелия Цветанова
23
По 10 000 бона на час за юристи в КТБ
Снимка: Reuters, архив

Синдиците в КТБ реално не събират вземанията на банката, което в допълнение с допуснатите цесии и прихващания, ще ощети вложителите, твърди съпредседателят на сдружение "Ние, гражданите" Вера Ахундова.

Още по темата

"Скоростта, с която синдиците харчат парите, огромните суми, които се плащат на юристи до 10 000 лв. на час за работа. Има много назначени хора и тези, които бяха назначени от квесторите – над 120, са със заплати между 5 000 и 12 000 лв. Означава че над 100 милиона за една година просто ще се изпарят. И от всичките загубени, ограбени пари – 6 милиарда и 200 милиона, по-малко от 2 милиарда ще се раздават, а това не е дори 30% от сумата на хората", коментира тя по БНР.

Според нея кредиторите на фалиралата КТБ реално няма да получат парите си заради начина, по който са подредени в списъка, а сдружението в момента обмисля да обжалва целия списък.

"Начинът, по който "отшиват" хора от списъка на кредиторите, поради цесиите, означава, че сега има една цел. На първото раздаване на средства, което би трябвало да бъде на 22 юни догодина, фондът за гарантиране на влоговете да си получи лелеяните 1 милиард, за които плаче премиерът и останалите няма да получат почти нищо, защото и в бъдеще не се очертава плащане на почти нищо. Това е целта, това гонят и това ще постигнат, абсолютно игнорирайки вложителите", настоя Ахундова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: КТБкредиторицесии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Що за идиотско заглавие ? Един "бон" не беше ли 1000 /хиляда/ лева ?
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
EH, BOIKO I TI SI SAPUNEN MEHUR,DORI NE SI I BALON--VZEMASH NOGICKATA I REGI LENTI,A DARGAVATA KUCETA YA YALI.
15
4
 
4
 
! Отговори
баба ти преди 8 години
И лелките искат да ядят а ви пожелавам да живеете по 200 години в положението на лелките. На тяхната възраст и Вие няма да сте актуални на пазара на труда Каква ще я пеете тогава
14
7
 
11
 
! Отговори
чудо голямо преди 8 години
ами то това си е постоянен проблем у нас - свикнали сме да се плащат смешни пари на сериозни специалисти, и затова получаваме смешна работа или услуги! само една поща като видите, какъв е смисълът 5 лелки да стоят на 1 компютър с 400 лв заплата, ако може да я върши 1 квалифициран човек, с езици, за 2000 лв., че дори и за 1500? ама ще настане гражданска война, защото всички 1 милион некадърници и връзкари, наместени по държавни институции, ще отидат на улицата!
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако са наели западна адвокатска корпорация да разследва течовете на пари, много ясно, че ще искат 5000 евро; хората там не се правят, че работят, нито се лъжат, че си плащат. с огромното ми 'уважение' към бг юристите, ама вече видяхме докъде я докараха с цанков камък, белене, козлодуй, южен поток, ктб; виждаме колко осъдени политици има, колко 'бизнесмени' са в затвора и съмнителните им пари са проверени; дори *** игнативески джебчии, цар киро и тел. измамници си живеят в палатите!
12
3
 
4
 
! Отговори
Единъ селянин преди 8 години
Ние от организацията "Ние, селяните" препоръчваме на "Ние, гражданите" да спрат с безхаберното си поведение, да спрат да източват европейски средства, които ние селяните ще платим, и да започнат да се трудят за промени, а не за констатации и анализи на минали събития с резултата настоящ привкус.Иначе ще играе сопата, ей!
11
8
 
2
 
! Отговори
бЕБО преди 8 години
АБЕ... ТАЗИ АХУНДОВА, НЯМА ЛИ КОЙ ДА Я ПОДВЕДЕ ПОД ОТГОВОРНОСТ? НЕ И ЛИ ОМРЪЗНАХА ТЕЗИ МАНИПУЛАЦИИ НА ОБЩЕСТВОТО?"НЯКОЙ" ЯКО И ПЛАЩА!!! А ЗНАЕМ КАК НАРИЧАТ "ДАМИТЕ", КОИТО ПРИЕМАТ КЕШ СРЕЩУ УСЛУГИ. :) :)
10
1
 
18
 
! Отговори
Един човек преди 8 години
Цветан Василев май ще се окаже прав, но мисля, че и преди се виждаше, че политически кръгове успешно ограбиха банката. И като кажат как някои известни личности изгубили по 1 000 000 лева, а от къде ги имат? И дали са ги изгубили, или са им предадени в чувалче?България има нужда от тотална смяна на всички високопоставени държавни служители без изключение, както и на всички депутати, за да може да започне реформи и растеж. Всичко друго е прах в очите и продължаващо разграбване.
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
10 000 бонаМай пак не сме час с математиката, а днес? Знаете ли колко са 10 000 бона?
8
1
 
23
 
! Отговори
ме преди 8 години
И после как става така че средната заплата в София е някаква космическа сума дето 80% от софиянци не са я и помирисвали. Ми като всички адвокати, политици, комисионери и прочие плява взимат по 10к на месец и са концентрирани в София, естествено че средната заплата ще е толкова. А пък *** с висши образования да взимат по 500-600лв чисто, щото за толкова са учили.
7
1
 
23
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Това си е форма за "оглозгване на каквото е останало от кокала", пак от тези които са на власт. Просто грабежа продължава, кой каквото ще да разправя за лековерни и балъци!
6
3
 
21
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Нямам си ни най малка идея как нормален човек ще гласува за Бойо и Местан .....айде нали "ромите" те заради пари и това че живеят добре ..нито ток плащат, дърва без пари , помощи по големи от средната заплата .......но българите за какво гласуват за тези двамцата не ми е ясно ! Какво видяха да направи Бойо ? Местан е ясно че е анти-българин но Бойо е със него , сами си правете изводите ! Гледайте какво става !
5
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САМО РЕВОЛЮЦИЯТА Е СПАСЕНИЕТО ЗАСПАЛИЙ *** НАРОДЕ!
4
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз затва доверие на банки нямам.
3
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АМИ ДА ГО ДУАТ ГЛАСУВАЧИТЕ И БЕДНИТЕ!!!!!!
2
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак *** сикаджийски *** ще гепи кинтите.
1
1
 
55
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Кражбата продължава, разследването забоксува, а Василев ви се присмива от Белград :)

Спонсорирани публикации