САЩ пращат военна техника в България

Морските пехотинци в Ново село ще получат танкове и оръдия
Обновена: 18 авг 2015 14:17 | 18 авг 2015 09:47, Елка Василева
403
САЩ пращат военна техника в България
Снимка: архив, Булфото

Американска военна техника и оръжия ще пристигнат в България тази седмица.

Оръжията и военната техника са пристигнали през уикенда от военна база в Северна Каролина в Германия и следващият етап от дългото им пътуване ще е тренировъчната база в Ново село, България.

В момента в базата се намират около 160 морски пехотинци от САЩ на шестмесечна ротация.

Още по темата

Военнослужещите ще получат четири танка "Ейбрамс", три артилерийски оръдия и шест бронирани разузнавателни автомобила.

Американските морски пехотинци, пребиваващи в България, ще получат танкове и тежка артилерия като част от усилията на НАТО да разсее опасенията в Източна Европа от руската враждебност, съобщава онлайн изданието "Интернешънъл бизнес таймс", цитирано от БТА.

„Откакто анексира Крим през март 2014 г. и оказва помощ на проруските сепаратисти в Източна Украйна, Русия показва повишена враждебност в европейското небе и териториални води. Тази демонстрация на военна сила предизвика безпокойство в редица европейски страни, които се обърнаха към САЩ за съвет и военно присъствие“, посочва изданието.

По тази причина американските военни започнаха да възстановяват присъствието си по източния фронт с Русия, включително в много бивши съветски републики и сателитни държави като Естония, Латвия и Полша, се казва още в публикацията.

"От българска гледна точка присъствието на американския флаг показва на всеки, че САЩ са ангажирани към региона", заяви Люк Кофи, бивш американски капитан, който сега е член на фондацията "Херитидж" във Вашингтон. "Макар че в крайна сметка, ако Русия реши да нахлуе в Естония, шепа войници няма да могат да направят много", допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
251
1
 
2
 
! Отговори
123 преди 8 години
Русия е непобедима! Ще видим и краят на тази измислена държава америка. Американците са страхливци! Българи,да подкрепим руснаците,никога не се съгласявайте да се биете срещу руснаците и Русия! Никога! Никога!
250
1
 
1
 
! Отговори
Как? преди 8 години
До Саше ВеликиотМного приятно съм изненадат от подобни коментари на македонски българин тук!
249
2
 
1
 
! Отговори
Що? преди 8 години
До Стреснат 351Ти дрънкаш глупости. Нито има живи Сталиновци, нито има живи Александър третевци. Руска империя отдавна няма, нито Съветски съюз. Ако си извадите главите от саксиите НАИСТИНА, а не като през 89та, може и да го проумеете. Едно време въпреки, че бяхме почти роби на СССР, в България имаше далеч по-малко руски войски, от колкото американски има сега. Писна ми да им гледам звездите и лентите навсякъде! Няма сайт или медия, която да не плямпа за любимите ни господар... тоест съюзници!
248
10
 
2
 
! Отговори
Стреснат преди 8 години
Мале, колко *** народ се е насъбрал тук. Трябва 400 танка да дойдат, та да им уврат главите на русофилките...! А един пък, направо си иска руско робство...!Ни е чел Ботев, ни Левски, ни Раковски, ни Захари Стоянов....не е прочел, не е и попитал, ако е награмотен, но пише..*** за Путиния..и дрънка глупости. Друг пък се прави на македонец - нова форма на тролене!!!..и той неграмотен та ***..Та ние сме си под руско бе Тролев!
247
6
 
2
 
! Отговори
:) преди 8 години
ОБИАМ АМЕРИКА И АМЕРИКАНЦИТЕ,А Барак Хюсеин Обама ми е любимец :)Уважавам мъжките момчета с луди глави, смели сърца , и дебели портфейли :)От спаружени философи полза няма :)
246
4
 
13
 
! Отговори
Гого преди 8 години
Целувайте ръце на новите освободители САЩ! Те ще ни избавят от робството на ЕС и ще ни върнат свободата като ни предадат в ръцете на Турция. Като не искаме с Русия и с ЕС, ще слушаме новини на български само за кратко в следобедната емисия. Хайде сега всички се наведете и го поемете, подаръка от американците имам предвид. Що, вие кое си помислихте?
245
5
 
18
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
До Окупатора И 5000 АМЕРИКАНЕЦА ДА ИЗПРАТЯТ НЕ МОГАТ ДА СПРАТ НАРОДА ЕСЕНТА ДА ИЗРИНЕ ТАЗИ ЕВРОАТЛАНТИЧЕЗКА *** НАЗНАЧЕНА ДА НИ УПРАВЛЯВА ВЕЧЕ 26 ГОДИНИ СТИГАТ
244
3
 
6
 
! Отговори
Benkovski преди 8 години
Spi narode tova mogesh istoriqta govori
243
6
 
14
 
! Отговори
четири такове преди 8 години
четири танкове - това ли е военно присътствие на сащ? те наистина смятат ни за някакви ***? войната между България и Россия е невозможна. защо този цял цирк?
242
2
 
0
 
! Отговори
mda преди 8 години
никой не е казал и дума в кометар досега?!?! Къде са про едните и про другите?!
241
5
 
20
 
! Отговори
Стар набор от Сливен преди 8 години
...ще получат танкове и тежка артилерия като част от усилията на НАТО да разсее опасенията в Източна Европа от руската враждебност.." ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИ ПО АМЕРИКАНСКИ !ЯНКИ, НЕ ВИ ИСКАМЕ В БЪЛГАРИЯ, ХОДЕТЕ СИ !!!
240
6
 
12
 
! Отговори
Окупатора преди 8 години
Чета и немога да повярвам . Че то Русия само с ембаргото дето ни изтрещтя заради големите усти на Плевнята и Начоса ни такова филма . най-слабият сезон на морето от 1993 година :) . Най-слаб износ от 1997 г. Все икономически пазаели когао се учихме как да правим бизнес , а сега уж знаем . Жалка работа -160 пехотинеца +4 танка + бронетранспортьори . И кой ще спрат те ? Или са ги взели че да може на зима да пазят Боко от народната л'бов ;) .
239
2
 
7
 
! Отговори
До ОДИСЕЙ 1 преди 8 години
Одисейчо, ями кажи водили се война на английска и американска земя. Там стъпвал ли е германски ботуш? Труман беше казал- ако видим че във войната печелят германците ще помагаме на тях, ако печелят руснаците ще помагаме на тях. Е защо запада откри втория фронт чак на 6 юни 1944г Кой печелеше войната тогава? но нали и те трябваше да маршируват заедно с руснаците. А имаше и друго условия след победата над Хитлер руснаците да погнат и японците. Щото янките видяха зор срещу тях.Чети момче и питай.
238
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те Сащ и в Украйна пращат военна тнхника но наще телета не могат да се усетят че скоро ще замирише на телешко пьржено
237
1
 
6
 
! Отговори
цезар преди 8 години
Така в далечната 1941 г. в България пристигаха немски войници танкове и техника. После от тук тръгнаха за източния фронт, какво се случи след това с тях знаете.
236
1
 
8
 
! Отговори
случаен преди 8 години
Махайте те ги тия бе! Децата ли искате да ни избиете *** нещастастни! Акъл имате ли къде е тоя Президент не стига ли му анатетемата която Бог му изпрати а?
235
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе Одисер 1, като си толкова начетен я изтъкувай на нас неразбиращите какво значи :да се "обърнеш към САЩ за съвет и военно присъствие", според помията изсипана за "новина"?
234
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименОстави го Одисерчо , той сигурно е пропуснал анкетата дето мина преди време в Източна Германия. Там хоратат като свидетели на двата строя трябваше дадат оценка - ми резултата бързо го потулиха щото западния рай не беше описан като рай!
233
7
 
4
 
! Отговори
Българин от Украина преди 8 години
ИМА ЛИ ОЩЕ ***,КОИТО ДА СПОРЯТ ЧЕ В РУСИЯ Е ПО ДОБРЕ ОТ ЗАПАДА ?ПРАЩАЙТЕ ГИ В СЕВЕРНА КОРЕЯ ДО ЖИВОТ.
232
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименОдисерчо май е гледал всички филми от онова време - затова ги рисува такива драматични. Може да е 200 макдоналсови кила и да не може да отиде никъде горкия. Разберете го!

Спонсорирани публикации