САЩ пращат военна техника в България

Морските пехотинци в Ново село ще получат танкове и оръдия
Обновена: 18 авг 2015 14:17 | 18 авг 2015 09:47, Елка Василева
403
САЩ пращат военна техника в България
Снимка: архив, Булфото

Американска военна техника и оръжия ще пристигнат в България тази седмица.

Оръжията и военната техника са пристигнали през уикенда от военна база в Северна Каролина в Германия и следващият етап от дългото им пътуване ще е тренировъчната база в Ново село, България.

В момента в базата се намират около 160 морски пехотинци от САЩ на шестмесечна ротация.

Още по темата

Военнослужещите ще получат четири танка "Ейбрамс", три артилерийски оръдия и шест бронирани разузнавателни автомобила.

Американските морски пехотинци, пребиваващи в България, ще получат танкове и тежка артилерия като част от усилията на НАТО да разсее опасенията в Източна Европа от руската враждебност, съобщава онлайн изданието "Интернешънъл бизнес таймс", цитирано от БТА.

„Откакто анексира Крим през март 2014 г. и оказва помощ на проруските сепаратисти в Източна Украйна, Русия показва повишена враждебност в европейското небе и териториални води. Тази демонстрация на военна сила предизвика безпокойство в редица европейски страни, които се обърнаха към САЩ за съвет и военно присъствие“, посочва изданието.

По тази причина американските военни започнаха да възстановяват присъствието си по източния фронт с Русия, включително в много бивши съветски републики и сателитни държави като Естония, Латвия и Полша, се казва още в публикацията.

"От българска гледна точка присъствието на американския флаг показва на всеки, че САЩ са ангажирани към региона", заяви Люк Кофи, бивш американски капитан, който сега е член на фондацията "Херитидж" във Вашингтон. "Макар че в крайна сметка, ако Русия реши да нахлуе в Естония, шепа войници няма да могат да направят много", допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
като се има в предвид 4е целия десантен потенциал на руската флота в 4ерно море е 4 танка или 8 бтр и макс 1200 пехотинци . Американските сили са пове4е от достатъ4но а и ние ще помагаме за ужас на рубладжиската ушата мафия
30
7
 
31
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До Купидон. И колко кажи де? Ако не знаеш руска войска в България НИКОГА не е имало, нито руски бази. Руско оръжие на въоръжение да, но руски войници - НЕ! Ясно ли ти е! По-големи нагляри от американците няма, и по-големи национални предатели от сегашните управници никога не е имало в историята на България. Дано им приседнат всичките пари които получават!
29
8
 
18
 
! Отговори
анУнимен преди 8 години
забелязвате ли каква активност на платените драскачи срещу РФ има на последък, и цъкат минуси та ще се скъсат, жалки същества
28
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
". . .четири танка "Ейбрамс", три артилерийски оръдия и шест бронирани разузнавателни автомобила . . ." А ШУМ ДО БОГА. А колко (десетки или стотици) руски танкове, оръдия, артилерийски установки и бронирани коли са влезли в Украйна? Някой знае ли? (Дори и руските агенти и ***, дето дращат по форумите, си нямат и най-малка представа).
27
4
 
15
 
! Отговори
До мунчо преди 8 години
***, това че си герой в нашия народен епос точно това и означава, че съдбините ни определят такива ***, *** и напълно неадекватни мунчовци! Затова си имаме три национални катастрофи и се подготвя четвъртата! Споко, няма нищо страшно. Още не сме забравили как нашите баби са ходили с дървени налъми след войната, народа ни с нищо не можеш да го уплашиш, даже с такива продажни и *** политици. А после идва Народния съд (ама наистина НАРОДЕН) и всеки си получава заслуженото!
26
23
 
3
 
! Отговори
хахахаха преди 8 години
Задунайските *** газ пикаят. Сега ще получат поредните указания за плюене от пАсолството на мамашката им.
25
23
 
6
 
! Отговори
Купидон преди 8 години
Колко години хранихме съветската войска ?
24
5
 
28
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Една армия която се бие за "пари" е отпиши, друго е когато се биеш от убеждения, така, че краварите нямат шанс, а и историята не помни да има спечелена битка, особено по суша. Абе фермерска работа.
23
7
 
9
 
! Отговори
:) преди 8 години
Тази новина може да вземе повече жертви и от събора на Бузлуджа...
22
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Супер така трябва. Само не знам кога нашите политици, ще проумеят, че е по-евтино да купят по-нови самолети и танкове и артилерия от САЩ ( 2ра ръка ест.) отколкото да поддържат разпадащите се руски Миг-ове и другите таратайки
21
4
 
25
 
! Отговори
ьььььььььььььььььььь преди 8 години
Това е ново ПОРОБВАНЕ и ОКУПАЦИЯ.......
20
1
 
21
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 8 години
Да бяха пратили туристи, че пасажерските кораби са рядкост това Лято!Няма ги и рускоговорящите туристи.
19
4
 
32
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Преди като не бяхме в НАТО защо Русия не беше заплаха за нас, а напротив ....изнасяхме продукция натам ? Как изведнъж Русия се превърна в опасност за България :) иначе не се споменава терористичната заплаха от ИД ? Десетки хиляди незнайно какви джихадисти и носители на вируси влязоха в страната ни ....ама няма ....Русия ще ни нападала ?!!?!?! Марш от страната ми хАмерикански окупатори !
18
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В *** всичко може да се случи. Онзи ден прочетох, че в Монтана е изгоряла пожараната.
17
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато България влезе в НАТО в Парламента имаше само четирима депутати против и около 16 въздържали се- справка Парламент- архив.. Тогава нали не си мислехте- че ще играем БАЛЕТ със нато
16
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Здравейте, циркаджии! Кой се страхува от Путин???
15
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква Руска враждебност, какъв дявол? Накрая ще си намерите майстора янки мръсни.
14
35
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** пак се разлаяха. Освен да злобеете безпомощно по форумите друго не ви остана. Хващайте пътя за Сибир докато е време, че скоро ще ви изметем всичките!
13
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Май трябва да благодарим на вас за това освен на нашите глупави и продажни политици
12
41
 
5
 
! Отговори
мунчо преди 8 години
Американците ни избавиха от комунистическо-болшевишката-руска чума, само заради това трябва да сме им изключително признателни!

Спонсорирани публикации