САЩ пращат военна техника в България

Морските пехотинци в Ново село ще получат танкове и оръдия
Обновена: 18 авг 2015 14:17 | 18 авг 2015 09:47, Елка Василева
403
САЩ пращат военна техника в България
Снимка: архив, Булфото

Американска военна техника и оръжия ще пристигнат в България тази седмица.

Оръжията и военната техника са пристигнали през уикенда от военна база в Северна Каролина в Германия и следващият етап от дългото им пътуване ще е тренировъчната база в Ново село, България.

В момента в базата се намират около 160 морски пехотинци от САЩ на шестмесечна ротация.

Още по темата

Военнослужещите ще получат четири танка "Ейбрамс", три артилерийски оръдия и шест бронирани разузнавателни автомобила.

Американските морски пехотинци, пребиваващи в България, ще получат танкове и тежка артилерия като част от усилията на НАТО да разсее опасенията в Източна Европа от руската враждебност, съобщава онлайн изданието "Интернешънъл бизнес таймс", цитирано от БТА.

„Откакто анексира Крим през март 2014 г. и оказва помощ на проруските сепаратисти в Източна Украйна, Русия показва повишена враждебност в европейското небе и териториални води. Тази демонстрация на военна сила предизвика безпокойство в редица европейски страни, които се обърнаха към САЩ за съвет и военно присъствие“, посочва изданието.

По тази причина американските военни започнаха да възстановяват присъствието си по източния фронт с Русия, включително в много бивши съветски републики и сателитни държави като Естония, Латвия и Полша, се казва още в публикацията.

"От българска гледна точка присъствието на американския флаг показва на всеки, че САЩ са ангажирани към региона", заяви Люк Кофи, бивш американски капитан, който сега е член на фондацията "Херитидж" във Вашингтон. "Макар че в крайна сметка, ако Русия реши да нахлуе в Естония, шепа войници няма да могат да направят много", допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 292Прав си Одисерчо живее в собствен свят. Нема нужда да му отваряме очите. Може така и да е по-добре за него! :)
230
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Драги колеги от форума Одисейчо е от сайта, аз предлагам, оставете го сам да си пише, и сам да си отговаря, той го умее това ???!!!
229
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей 1Майка ти Баща ти...Дарама!Както си го описал - продължението следва, та тогава пиши колко ти е безплатно! Досега си имал некъв късмет и връзки !
228
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Одисейчо, защо ми изтрихте коментара за ***, нещо нецензурно ли написах ?
227
0
 
2
 
! Отговори
дедо преди 8 години
До "Преди 10 Ноември" Синко това беше СЛЕД 10 ноември! явно си малък и некви като Посерчо са ти пълнили глава с измислици!
226
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лудостта на силата няма край. Дано човечеството доживее време, в което да се живее свободно без да се мачка човешкия индивид. Между Русия и САЩ разлика няма. Тези държави живеят на гърба на по слабите. Това са двете страни на една и съща монета. За съжаление в наше време по малкия не може да е независим. Следователно или си "***" на едните или на другите. Е естествено може и на двете. Тогава ставаш като българина- беден и мачкан/като руснак/ и *** и нагъл като /американец/. :)
225
0
 
4
 
! Отговори
дедо преди 8 години
До ПетърЕ Пешко!Това му викам на Посерчо - беха тия времена дето имахме армия , а после СДС то и обърна резбата.спомени спомени!
224
3
 
2
 
! Отговори
до Дедо преди 8 години
Преди 10 Ноември човек като отидеше на лекар чакаше цял ден и после лекарите заключваха вратите и отиваха на партийно събрание. Това си беше чист отказ от лечение. Колкото до лекарствата, хората търсеха роднини които да пътуват по корабите или шофьори на ТИР за да им донесат лекарство защото такова у нас нямаше.
223
2
 
6
 
! Отговори
:) преди 8 години
До Одисей 1Кой те кара да чакаш руснаците ? - беж да те няма! В кой век живееш?
222
4
 
1
 
! Отговори
Петър преди 8 години
Макар и малко, тези войници ще дадат един добър пример. Добре дошли!Добре е да се въведе военно обучение в училище. Добре е Българските деца да се запознаят с военната дисциплина и дисциплината въобще. Това ще подобри успеха не само в училище, но и в живота.
221
2
 
5
 
! Отговори
дедо преди 8 години
До Одисей 1Добре де Посерчо!Социалистическа България безплатни лекарстава нямаше - но стружаха стотинки. Имаше безплатно здравеопазване и то на ниво...а как пишеш за домовече в минало време - да не си вече призрак?
220
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей шеститя само на ушанките досажда.
219
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за какво ли само ги разкарват тия абрамси? Арматата спира на всеки 200м, и до края на века няма да стигне до тук. Стратегическите им бомбардировачи в последните месеци колкото излетяха, толкова и паднаха, та и те сега са безопасни игли. От всички опити с Булава точно ЕДИН е успешен :)))Да им имам техниката на ушанките !
218
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей 1Не мога разбера как досега сме живели с толкова опасения за руска враждебност?!?!а тогава носеха пенсиите пощаджиите а не ги чакахме пред пощата - и това нможеше!СДС направиха така че да е НЕвъзможно.
217
1
 
5
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 8 години
До Анонимен (265)Направо оцапахa кълките, да знаеш. С техните нищо и никакви 23 000 танка, точно нашите 4 хамерикански тенекета ще ги уплашат :)
216
1
 
5
 
! Отговори
eh преди 8 години
Тази техника може би е артисала от пратките за ИД.
215
0
 
3
 
! Отговори
дедо преди 8 години
До Одисей 1да спомням си, в България нямаше безплатни лекарства - това беше преди 44 та ...абе ти мумия ли си???
214
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ватата като чу за 4-те абрамса и оцапа кълките :)
213
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога разбера как досега сме живели с толкова опасения за руска враждебност?!?!След като вече има кой да е ангажиран с региона, отивам на почивака в Гърция!
212
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
след тая "новина" отивам спокойно да си боядисам косата!Вече има кой да ни пази наз цветните!

Спонсорирани публикации