Шофьори, ден търпение и ви пускат по... "Руски паметник"

Възстановяват движението утре вечер или в четвъртък сутрин
Обновена: 18 авг 2015 14:13 | 18 авг 2015 14:00, Камелия Цветанова
61
Шофьори, ден търпение и ви пускат по... "Руски паметник"
Снимка: Dnes.bg

Движението на площад "Руски паметник" ще бъде пуснато през нощта на 19 срещу 20 август или рано сутринта на 20 август, обеща столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Още по темата

Тази новина е дълго чакана от шофьорите, защото откакто започна реконструкцията на 10 юни, се образува огромна тапа на този ключов за столицата площад.

По думите на Фандъкова се прави всичко възможно максимално бързо да се възстанови движението.

"Въпреки вчерашния дъжд, който малко притесни изпълнителите, се прави всичко възможно и са насочили всички усилия, за да може да се отвори движението по основните платна", обясни тя.

Тя припомни, че режимът на това движение ще е като при кръгово кръстовище.

"Поискала съм да се поставят специални знаци, които да напомнят на шофьорите, че има промяна в режима на движение, за да не стават пътнотранспортни произшествия", допълни още Фандъкова.

За първи път на "Руски паметник" са използвани нови технологии за намаляване на шума и вибрациите и увеличаване на електроизолацията на релсите. Освен това трамваите вече няма да минават около кръстовището, а само в локалното платно от страната на Петте кьошета, както е било преди 30-тина години.

Фандъкова очаква до средата на септември да може да се приключи и цялостно проектът на площад "Руски паметник".

Тя увери, че към момента по всички големи обекти, които наблюдава лично, се работи в график, а дори и на места има леко изпреварване от него.

"Очаквам до края на август да бъдат приключени и отворени за движение бул. "Черни връх", пробивът на бул. "Александър Малинов" до "Бизнес парка", заяви тя.

"В началото на месец септември ще пуснем движението по основните платна на бул. "Цариградско шосе" и на моста на квартал "Захарна фабрика" и бул. "Сливница", обяви кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
4
 
! Отговори
м преди 8 години
До АнонименАко имате книжка би трябвало да знаете как семина по ОБИКНОВЕННО кръгово. За не-обикновенното гледате знаците. Ако нямате - минавайте по пешеходна пътека, изучава се вдетската градина как е обозначена. А ако не знате нищо от това - стойте си на село и си пийте ракията.
33
2
 
4
 
! Отговори
м преди 8 години
До СофиянецНикак, метрото не минава въобще от там. Най-близките метростанции са красно село и бул.България така че копането за тях определено няма да пречи на руски паметник.
32
5
 
4
 
! Отговори
усвоители преди 8 години
Айде със здраве па догодина пак ремонти на същите места!
31
5
 
8
 
! Отговори
Софиянец преди 8 години
Интересно как ще правят метростанция без да разкопаят току що направеното след година и половина или две. А това упражнение вече го видяхме веднъж с младосткия булевард "Александър Малинов". Но като ще се крадат предизборно пари със строителство и ще се вдига шум така ще бъде. После пак неотложен ремонт на Царградското и ...Релсвоия път по Витошка го правят всяка година по веднъж и той все си е разбит.
30
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма не комунисти ако е имало някога такива те са убити в лагерите край Ловеч ,Скравена ,Беляне ... не може да живееш при соца с други убеждения освен комунистическите още по малко да те приемат в школата в Симеоново където е завършил Бойко
29
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 47Е те тия 6 милиона не са от ГЕРБ вервай ми още по малко няма такива в ръководството на ГЕРБ
28
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кого имате предвид като пишете не комунисти Аз не знам такива да има
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз няма да гласувам Работата е ясна нищо ново
26
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да ви разбера коментарите !Едните били комунисти а другите не Ми като не са комунисти от къде са дошли!Не знам да ни управляват 20-25 г за да не са комунистиНяма човек над 45 които да не е бил комунист едно време
25
3
 
10
 
! Отговори
Hiter преди 8 години
До 5 дена най-много зелените трамвайни линии ще станат черни,заради маслото от трамваите!!!
24
13
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Така е. Но добре все пак, че е Фандъкова.А ако Борисов се върне за кмет?ИЗЕРЕТЕ ПО МАЛКОТО ЗЛО.
23
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
най-якото е, че разкараха тъпите таксиджии от вътрешното платно
22
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
инструкция за кръстовището ще има ли ? Диамант ли, тетраоктагоналенкубичен паралелепипед ли е ... кажете да се подготвим преди да ни се наложи да го пресечем, моля!
21
4
 
17
 
! Отговори
Знатния от Уиндзор преди 8 години
До от Сидни Ав$тралияНа теб от драскане по форумите, надали ти остава време да излезеш от коптора, който обитаваш.
20
10
 
17
 
! Отговори
Т преди 8 години
Ти път им правиш, те пак недоволни! Всеки знае какъв ужас беше там и колко картери се изпотрошиха на трамвайните релси. Че се краде, краде се, ама поне е с мярка, а в другите общини мярката е ... Е, знаете!
19
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гоше, Видин затъва от 20г., все под червено управление. Накрая хората видяха моста и кой го построи и решиха най-накрая да ги разкарат тези комунисти, та да се раздвижи и града им.
18
3
 
26
 
! Отговори
Чинцано преди 8 години
Трамваите никога не са се движили в локалното платно. Нито преди 30 години, нито преди 100. През 1986 г. се пробваха да ги изместят в локалното, но свършиха работата наполовина и нещата останаха така.
17
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Важното е да се работи в час пик и уикенда да се почива. А пък другите които ходят на работа да го д*хат.
16
8
 
14
 
! Отговори
Чиновник преди 8 години
Дано изкара, поне до изборите. Наесен има избори, нали не сте забравили?
15
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Въпреки вчерашния дъжд, който малко притесни изпълнителите..."Как ли строят в Япония при положение, че там ги притесняват редовни земетресения, цунамита и урагани. И пак изпълняват качествено и в срок. А Руски Паметник зимата отново ще се ремонтира за дупки.

Спонсорирани публикации