Внимание: Допълнителната работа води до инфаркт

Причините са липсата на движение, стрес, седене пред компютъра
20 авг 2015 18:11,
8
Внимание: Допълнителната работа води до инфаркт
снимка: Flickr

Шансът да получим сърдечен удар се увеличава тройно, ако редовно удължаваме работното си време и седим с часове зад бюрото, пишe "Дейли Мейл".

Изследвания показват, че дори 1 час извънреден труд на ден увеличава риска от удар с до 10%, а други 3 с 33%.

Резултатите са представени от проучване на учени, публикувано в Lancet medical journal, изследвали повече от половин милион души от Европа, САЩ и Австралия.

Вероятността да получим инфаркт се увеличава най-вече поради факта, че по време на работа извършваме по-малко физическо натоварване, седим пред компютъра с часове и пием повече.

Допълнителният стрес също е отговорен за увеличилите се здравословни проблеми сред работохолиците, казват  учени.

Професори от университета Колидж в Лондон( University College London) представят данни от общо 17 проучвания през последните 7 години:

Хората, работещи между 41 и 48 часа седмично, са изложени пред риска от инфаркт с 10% повече от тези, които общо прекарват между 35 и 40 часа в офиса.

При тези с между 49 и 54 часа процентите нарастват до 27, а най-голяма е опасността при отдалите се на работата с повече от 55 часа седмично - 33%.

"Да намалим работното си време е трудна задача, дори невъзможна, но поне можем да опитаме да ограничим времето, в което седим, да подобрим начина, по който се храним, да бъдем по-активни. Всички трябва да се замислим за работната си среда и да се отнасяме по-отговорно към здравето си", насърчава д-р Тим Чико, консултант-кардиолог в болницата в Шефилд, Англия. 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 8 години
Точно тежък физически труд в Българя днес едва ли работят повече от 10-15% от всички заети.
2
0
 
4
 
! Отговори
програмист до 3 преди 8 години
за съжаление, колега, грешиш.тия дет седим на бюрата и не се движим имаме какви ли не проблеми.Основно свързани със грабначен стълб.Минеш ли 30-35, почват да се обажdат разни сериозни проблеми.Защото като стоиш, мускулите ти атрофират.
1
0
 
0
 
! Отговори
До 2 преди 8 години
Да не сме в 15 век? Хората които днес полагат интелектуален труд са много повече от тези полагащи физически труд, да не говорим за тежък такъв и тази тенденция ще се усилва с времето!

Спонсорирани публикации