Тати – премиер бохем, а пък мама – пиперлива дама

Наследникът на скандалното Първо семейство на Канада се връща в Отава
Обновена: 22 окт 2015 15:54 | 22 окт 2015 15:00,
28
Тати – премиер бохем, а пък мама – пиперлива дама
Снимка: Twitter

Джъстин Трюдо стана първият министър-председател на Канада, който има татуировки. Боксьор в аматьорската лига, привърженик на стрийптийза и изцяло за легализирането на марихуаната, той бързо събра внимание и в страната си, а и отвъд границите й. Детството му е преминало, играейки на криеница в канадския Парламент, а той скоро ще се върне и в първия си дом в Отава.

Анализаторите коментират - той е тръгнал по стъпките на баща си, който също е бил министър-председател на Канада. Джъстин прилича на баща си и в още едно нещо - Пиер Трюдо също не е бил чужд на купоните.

Когато през 1968 година Пиер е избран за министър-председател на Канада той е ерген, който внася нотка на бохемски живот в политиката на страната. Докато в САЩ си имат семейство Кенеди, на север си имат Трюдо.

Пиер се превръща в "рок звездата" на канадската политика. Забавен и привлекателен той печели сърцата на избирателките в Канада. Журналистите започват да наричат манията по Пиер "Трюдомания", нещо като втори епизод на "Бийтълсманията", която царува в Северна Америка през 60-те години.

Животът на плейбоят Трюдо е бил като на филм. Карал е бързи коли, практикувал йога, карал е ски и е носел цветни дрехи, а не скучните костюми, характерни за политиците. А на всичкото отгоре се е срещал и с някои от звездите на Холивуд, например Барбара Стрейзънд.

Неговата Първа дама обаче не е нито една от старлетките на Холивуд. Маргарет Синклер среща бъдещият си съпруг Пиер през 1967 година. Тогава семейството на 18-годишната Маргарет е на почивка в Таити, там отмаря и все още бъдещият министър-председател на страната.

И, да, Пиер е бил 30 години по-голям от бъдещата си половинка. Маргерет е млада, увлича се по хипарската култура и явно впечатлява Пиер. 4 години по-късно той вече е министър-председател на Канада и успява да шокира страната с тайната си сватба през март 1971 година. Той е на 52, а съпругата му и вече Първа дама - на 22 години.

Така почва историята на една от най-скандалните Първи дами в историята на Канада. В зората на 70-те таблоидите тепърва изгряват, така всяка стъпка от брака на новото семейство Трюдо е под светлината на прожекторите. Комбинацията от харизматичната личност на Пиер и красотата на Маргарет привличат вниманието на публиката.

Но дори титлата "Първа Дама" не може да укроти духа на младата Трюдо. Тя е прекарвала повече време из клубовете в Манхатън, отколкото в Канада. Докато съпругът ѝ се бори за втори мандат, Маргарит купонясва в известното "Студио 54" в Ню Йорк.

И докато съпругът ѝ се държи прилично като премиер на Канада, Маргарет се появява с хипарски тениски и дънки на различни протести. На официални вечери често грабва микрофона за по-пиперлив тост.

На прием в Белия Дом младата Трюдо скандализира съпруга си с късата си рокля и бримката на чорапогащника.

"Президентът Картът не се впечатли от късата ми рокля!", разказва Маргарет за този случай. - "Но Пиер не обичаше да се обличам секси", допълва бившата Първа дама.

"Ако не искам да нося сутиен, няма да сложа!", отсича младата хипарка. Но пък в някои случаи е запазвала приличие - "Никога не позволявах зърната ми да се виждат, ако съм на благотворителна вечеря. Ами там има стари мъже, може да получат удар!"

Шестата годишнина на семейство Трюдо е самотна за Пиер. Маргарет прекарва вечерта, купонясвайки с "Rolling Stones" в Торонто и по-късно напуска клуба с Мик Джагър. Тогава тя решава, че иска развод. Това се превръща в един от най-големите скандали в историята на Канада.

Когато съобщава това на Пиер, се оправдава, че иска свободата си. А Пиер отвръща: "Но, Маргарет - със свободата идва и огромната отговорност!".

Забежките на Маргарет далеч не привършват само с Мик Джагър. В автобиографията си тя разказва, че между нея и Тед Кенеди (най-малкият брат на Джон Кенеди) е пламнала искра по време на банкет във Вашингтон. Пиер Трюдо никак не бил очарован от забавлението, което Тед и Маргарет си спретнали.

След раздялата със съпруга си, Маргарет се прехвърля в прегръдките на Джак Никълсън. За него тя разказва, че е единственият мъж, който е имал същия свободен дух като нейния. Години по-късно Маргарет е диагностицирана с биполярно разстройство, причинено от стреса. Това донякъде смъква част от ореола ѝ на скандална купонджийка.

Сегашната позиция на сина ѝ Джъстин Трюдо за марихуаната никак не е изненадваща. В автобиографията си неговата майка признава, че дори като Първа дама редовно е пушила канабис. Баща му Пиер пък държи заслугите за декриминализацията на хомосексуалността в Канада. "Държавата няма работа в спалните на нацията", отсякъл някога Пиер.

Сега синът му Джъстин върви по стъпките му. Полуголи снимки на премиера заливат канадските социални мрежи. Не обещанията му да изтегли изтребителите на страната от Сирия и Ирак са важни, а колко секси е новият министър-председател. Снимките не са част от предизборна кампания, а от благотворителен боксов мач преди 3 години.

А "Джъстин Трюдо без риза" стана третият най-популярен резултат в Twitter за вчера. Какво ли би било, ако имаше Twitter по времето на майка му и баща му? 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
6
 
! Отговори
They call him skunka преди 8 години
След статията се заинтересувах за тези Трюдо. Той защитава идеята за легализация на марихуаната. Имам много добър познат, канадец, роден 1946(!!!!) попитах го, за тях е уникален интелект, бла бла. На въпроСа ми за ганджата,той отговори: джъстин помага на бедните,защото който пуши,си пуши, Но Не Наливат Кинта в Сивата икономика. (тук ми дават пари за реклама като превенция на контрабанда)..
19
3
 
12
 
! Отговори
kd преди 8 години
Минусите на Канада са ясни, но има и едно огромно предимство - имат страхотни закони и го спазнат желязно. Това е причината да съм тук.
18
1
 
6
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Е те това е Човека! ;-)Браво!
17
1
 
7
 
! Отговори
:) преди 8 години
само не стана ясно, мъжа и ли е бащата
16
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
щом могат да си позволят да изберат всеки *** за министър председател без това да им се отрази на стандарта, значи нацията е много напред. Да му мислим ние
15
2
 
23
 
! Отговори
Льольо преди 8 години
Силно обезпокоен от избора на МП, днес писах на мой приятел-канадец да изразя тревогата си. Той ми отговори, че канадците си го харесват и него, и държавата си, и законите си. Също така ми писа да не се безпокоим за тях и ако имаме някакви належащи проблеми в собствената си държава, да отделим време за решаването им.Аз все си мисля, че можеха да си изберат МП, който е поне бодигард, генерал и доктор на науките, но от къде такъв качествен мат'рял в заспалата Канада...
14
5
 
16
 
! Отговори
Karpuzan преди 8 години
Дървосекачи ли са, рибари ли са ама ми дават 2000 $ детски на месец а вие си пишете скапаните коментари. Това че не зависи нищо от тях не ги омаловажава .
13
1
 
10
 
! Отговори
бг турчин до 6 преди 8 години
Абе тя Турция също си има предимства, но трябва да можеш да ги извличаш. Говоря за бизнес. По отношение на бизнес Турция е много напред.
12
6
 
6
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 8 години
Този *** ходи да се моли в джамиите заедно с радикалните ислямисти. Този е точно като канадския Обама.
11
4
 
8
 
! Отговори
до 13 преди 8 години
Пази Боже какви ще доведе в Канада този ***.Нали се сещаш ,че исляма ще залее Канада.
10
6
 
9
 
! Отговори
до 6 преди 8 години
Да ти кажа, в последните 10-тина години, америка доста загуби от "величието" си, докато Канада е предпочитана страна от много имигранти.
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На нормалните хора им писна да се занимават с политика, защото обществото е прекалено тъпо и лесно манипулеруемо от популистките партии. Та един нормален спокойно може да си изгуби живота и нервите в името на доброто на една дъражава и има все по-малко нормални, които влизат в политиакта. За сметка на това *** манифистират и смешниците като този се изявяват като примиери. Погледене само ЕС и държавите и. Погледнете и лидерите и как решават или по-скоро не решават проблемите.
8
8
 
10
 
! Отговори
Короната още е собст преди 8 години
То не е държава ,а колония на короната на нейно величество .Ресурсен потенциал за Англия.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Очаквах първият истински Камачо да го изберат в САЩ, то пък виж какво се получи - избраха го в Канада.
6
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, не може да му се отрече - готин е!!!
5
5
 
13
 
! Отговори
отговор преди 8 години
Може би защото е съсед на една велика държава като Америка .За съжаление ние сме съседи на една чумава Турция.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Майката на този синковец е била доста палава, сигурно е пилила нервите на бащата. Под носа му да се въргаля с един от клана Кенеди, никак не е било приятно. Дано поне синковеца да има по-голям късмет с жена си.
3
3
 
3
 
! Отговори
Drobeca преди 8 години
Те само тарикати там бе ивала.
2
15
 
12
 
! Отговори
Край преди 8 години
Дървосекачи. Могат да си изберат и Пеинокио за премиер. Могат и без премиер.
1
13
 
24
 
! Отговори
хаха преди 8 години
Добре ,че от Канада не зависи нищо в света. Няма и да зависи .

Спонсорирани публикации