Митко от Гоце Делчев - "Най-силният мъж на Америка"!

Българинът показа на какво са способни родните мъже
11 ное 2015 09:24,
21
Митко от Гоце Делчев - "Най-силният мъж на Америка"!
Снимка: Facebook

Най-силният мъж на Америка е... българин от Гоце Делчев. Димитър Саватинов за втора година отвя конкуренцията и се качи на първото място в престижния конкурс "Най-силен мъж на Америка 2015".

Надпреварата между най-силните мъже на САЩ тази година се проведе в Атланта, щата Джорджия. Саватинов доби право на участие в състезанието, след като миналата година показа отлична физическа форма и успя да победи. Пред "Дарик" най-силният мъж на Америка призна, че му липсва родината и един ден ще се върне, за да направи школа за спорт в силовите дисциплини в родния Гоце Делчев.

"Добре се чувствам от този успех, радвам се, че успях да спечеля титлата пак. Само трима души в Америка са успели да спечелят титлата повече от веднъж, това ме направи четвъртият човек, успял да го постигне. Надявам се да мога и догодина да спечеля и да съм единственият, който е взел титлата три пъти един след друг", разказа здравенякът.

Митко от Гоце Делчев - "Най-силният мъж на Америка"!

"Винаги ми е харесвало да вдигам тежести, но в Гоце Делчев нямаше други спортове и започнах да се занимавам с борба. Занимавах се 8 години с този спорт в Гоце Делчев и продължих даже и в казармата. След това реших да се преместя в София и там се занимавах с вдигане на тежести и малко борба. Запознах се с приятели, които ме поканиха да работя в циркова трупа, с която започнахме да пътуваме по света. И така през 2006 г. дойдохме да работим в САЩ. Тук започнах да се занимавам със стронгмен спорт през 2009 г. и оттогава гледам да имам по-добри и по-добри постижения", допълва най-силният мъж на Америка.

По думите му разковничето за успеха е най-вече в упоритостта.

"Като реша да постигна нещо, не се отказвам. Това е най-важното - да вярваш в себе си и да не се отказваш, да продължаваш, дори когато другите не вярват, че можеш да го постигнеш", сподели Саватинов.

Митко от Гоце Делчев - "Най-силният мъж на Америка"!

"Винаги съм искал да се върна в България и се надявам да мога да развия този спорт там, защото има много хора и деца, които според мен пропиляват годините сега, защото няма кой да ги научи и да им покаже как да направят нещата по правилния начин. Да им даде кураж някой. Защото аз идвам от Гоце Делчев и знам как беше - хората си мислят, че някой друг от по-голям град ще успее, а те няма да успеят. Което не е вярно - ако решиш, че искаш нещо и тръгнеш да го преследваш, няма значение откъде си, винаги ще можеш да достигнеш целта", кава още Митко.

Митко от Гоце Делчев - "Най-силният мъж на Америка"!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на Митко! Но все пак - оправете заглавието и статията. Той е спечелил състезание, но далеч не е най-силният в Уса/Сащ - все пак световният шампион е Брайн Мей
12
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България предимно с такива бабаити се гордее. Или са щангисти, или борци, или боксьори, ама все хора без много мозък, ама пък яки бабанки
11
1
 
15
 
! Отговори
Пръв сред равни преди 8 години
Едно от малкото шоута,в което не е актуален въпроса "взема или не взема". На времето по Евроспорт коментатор обясняваше, че трика не е само в силата, а в чалъма т.е. изисква се УМение, за да си пръв. Пича е нехарактерно добър и в това да говори.Браво!Апропо, тия бръчици на главата що са...?(:-нещо, свързано с Гоцето?(:
10
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕДИН ТОЧЕН УДАР ОТ ТОЗИ И С КЛИЧКО Е СВЪРШЕНО!!!НАШИЯ ПУЛЬО СЕ ПРОДАДЕ И СИ ДЕЛИХА ПАРАТА ОТИДЕ СИ ОТ СПОРТА НАПЪЛНО ОПОЗОРЕН !
9
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОТ ВДИГАНЕТО НА ПОДОБНИ ТЕЖЕСТИ ИМАТЕ ЛИ СИ НА ПРЕДСТАВА КАКВИ ХЕМОРОИДИ ЩЕ ВИ СЕ ПОЛУЧАТ!!!!!!!!!!!!МИСЛЯ, ЧЕ ПОДОБЕН РОД НАТОВАРВАНЕ НЕ Е НИКАК ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН ЗА СЪРЦЕТО!!!!!!!
8
1
 
26
 
! Отговори
мда преди 8 години
Браво за постижението човека заслужава да го потрети :) Ще стискаме палци и успех. НА мен ми хареса с какво чувство говори за родния град. Пожелавам му да се завърне и да постигне с това си упорство нещо и за него...
7
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, но е в САЩ. На всички българи в чужбина им липсва България, но държавата е под всякаква критика. Станал е номер 1, защото е в САЩ. Ако беше в България щеше да стане мутра.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
... заболявания, а в геро-витаминните препарати (витамини за възрастни и старци) се съдържат стероидни субстанции !
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За незапознатите - стероиди се взимат във всички спортове и вървят ръка за ръка с професионалния спорт! Друг е въпроса относно употребата им от любители. Дори в спортове като шах-мат и стрелба с пвневматично оръжие (тип Мария Гроздева) се взимат бета-блокери и т.н. с цел намаляване и регулиране на сърдечния ритъм и тремора на крайниците и в следствие - подобряване на спортното постижение. Много обичате да говорите за стероиди без въобще да знаете предназначението и състава им. Освен това, ако до тук не е достатъчно, стероидни препарати се ползват в медицината при определени състояния и заболяв
4
6
 
5
 
! Отговори
Спартак преди 8 години
Браво! А аз съм пи-силен и от него. Сметайте.
3
4
 
47
 
! Отговори
Ели преди 8 години
Браво Мите! Само така имаме нужда от успели и дойазали се българи!
2
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Взимат ли се стероиди от тези спортисит?
1
4
 
60
 
! Отговори
Браво преди 8 години
Дан Колов 2! Шапки долу за този българин!

Спонсорирани публикации