60 лева за пълнен шаран по поръчка на Никулден

Заведенията вече приемат заявки с добавки: салати и вино
25 ное 2015 07:32,
9
60 лева за пълнен шаран по поръчка на Никулден
Снимка: архив, Булфото

Поне 60 лева ще трябва да задели едно по-голямо българско семейство за пълнен шаран по Никулден, ако избере да поръча празничното блюдо в заведение, вместо домакинята да се суети край печката няколко часа.

В интернет магазините вече излязоха първите оферти на ресторантите, които ще готвят риба по поръчка преди празника на рибарите и банкерите. 30 лева струва на промоция 3 кг храна, която включва пълнен шаран с никулденски пълнеж с ориз, орехи и стафиди.

Към рибата върви и бутилка вино, а според търговеца офертата е с една четвърт по-ниска от обичайното. В търсенето на нови клиенти се е впуснала дори пицария в центъра на столицата, като нейната оферта не включва доставка.

Предложенията за приготвянето на по-евтиния толстолоб включват и два вида салати, като цената е около 17 лева. Две пъстърви, приготвени извън дома, излизат 13 лева, пресмята "Монитор".

През декември расте износът на шаран към Румъния

В Централна Европа пък продаваме пъстърва, а през миналата година сме изнасяли шаран за Никулден и за южните съседи в Гърция. На празничната трапеза обаче ще има също така и пъстърва родно производство, а също така толстолоб, амур, сом, както и лефера, сафрида, чернокоп, както и обичаната цаца.

По данни на националната статистика ядем по 6 кила риба на човек годишно. Изчисленията на асоциацията обаче сочат, че консумацията е почти двойна, защото голяма част от търговията с риба е в сивия сектор, както при други отрасли на икономиката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
16
 
! Отговори
Hiter преди 8 години
Не изпускайте язовирите !!! Трябва да има риба. Дано не вали кат миналта, че да изтърват келепира.
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За 60 лева човек може да изяде такива мезета и да изпие такива маркови питиета, че дори на ум да не му мине да ходи на заведение.
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 2 ники аз като син за рибар мога да ти кажа и 100 лева да ми дават няма да ям шаран удра на тиня. предпочитам да посрешна празника с порция цаца
3
4
 
15
 
! Отговори
Гошу преди 8 години
"В интернет магазините вече излязоха първите оферти на ресторантите, които ще готвят риба по поръчка преди празника на рибарите и банкерите. 30 лева струва на промоция 3 кг храна, която включва пълнен шаран с никулденски пълнеж с ориз, орехи и стафиди. Към рибата върви и бутилка вино..."---Кой го предлага това? Искам да си поръчам. Та това си е направо без пари. То и в къщи да си го приготвиш, пак толкова ще ти излезе. Като пускате такива статии, моля поствайте и линковете или имената!
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tоз шаран много ефтин що тъй150лв е нормалната цена
1
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
буахахах 60 лв, трбва си голям шаран за да клъвнеш на това

Спонсорирани публикации