Тухли от смог – китайски строителен материал

Мъж нагледно показа колко сериозен е проблема
2 дек 2015 14:14,
17
Тухли от смог – китайски строителен материал
Снимка: Twitter

Жител на китайския град Шънчжън е направил тухли от смога, съобщи "Пийпълс дейли".

Мъжът, който нарича себе си "nut brother", прекарал в Пекин 100 дни, за да създаде една тухла. През това време с помощта на промишлена прахосмукачка той е събирал замърсители от въздуха на места, където се струпват най-много хора като площада Тянанмън и Пекинския национален стадион, наричан още Птичето гнездо.

Апаратът е можел да работи без презареждане в продължение на 4 дни, през което време той е успявал да събере толкова прах, колкото всеки ден се трупа в дробовете на 62-ма жители на Пекин.

След като необходимият прах бил събран, мъжът го пресовал със специално оборудване в тухла. По думите на китаеца новият материал може да бъде използван в строителството.

Младият човек е признал, че идеята се зародила през 2013 година, когато китайските медии информирали за високата степен на замърсяване на въздуха в Пекин с ултрадребните частици PM2.5. Те проникват през повечето филтри и маски и се трупат в белите дробове.

С акцията си китаецът иска да привлече вниманието към проблема със замърсяването на въздуха.

Тухли от смог – китайски строителен материал
Снимка: Twitter

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Пекинтухласмог
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
do 7 преди 8 години
Те не са излизали от този век! Просто сега имат каляски с по 500 коня. Това е разликата.
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
През естествен процес минава Китай. Първо икономически бум. Благодарение на това се заформя една средна работеща класа, която започва да претендира за човешки права и да милее за природата. Появяват се активисти, които да насочват вниманието на обществоо върху последствията от икономическия бум. Скоро от единичните активисти ще се появят организации с достатъчно много подръници, че да натиснат политиката да предприеме действия: катализатори на колите, филтри на заводите и т.н. А дано по-бързо!
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВИЖТЕ ТОВА НЕ Е ШЕГА!!!ЗНАЕТЕ КОГАТО Е МНОГО ПРАШЕН ВЪЗДУХА КОЛКО Е ТЕЖКО!!!РАЗБИРА СЕ, ЧЕ С ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ЗАСМУКВАНЕ И ФИЛТРИРАНЕ НА МРЪСЕН ВЪЗДУХ НЕ ТУХЛА А СТЕНА МОЖЕ ДА НАПРАВИ!!!Я НЕГА ДА ПОСЛУЧЕ МАЛКО ОТ КУМИНА НА БИВШИЯ КОМБИНАТ КРЕМИКОВЦИ МОЖЕ И ЖЕЛЕЗНО ПАВЕ ДА ИЗЛЕЗЕ!!!-------------------ИЗВОДА Е: ДА ЖИВЕЕШ В ПРЕНАСЕЛЕНО МЯСТО НЕ Е НИКАК ЗДРАВОСЛОВНО!!!СОФИЯ Е МАЛКА!!!ТУК ГОВОРИМ ЗА ГРАДОВЕ С НАД 10 МИЛИОНА ДУШИ!!!!!!!!!!!!!
5
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми спрете колите с бензин ! Ама май някои камилари и кравари ще се върнат пак в 18 век ако това стане ааахахахахахахаха
4
9
 
3
 
! Отговори
2х2=4 преди 8 години
Е с промишлена прахосмукачка ще засмуче доста прах..Най вероятно всмукателната и мощност е няколкостотин вата.Нито един китаец или китайка не могат да смучат толкова :))
3
0
 
22
 
! Отговори
Клозетник преди 8 години
Сега ще я пусне в eBay на солидна цена
2
3
 
32
 
! Отговори
Дедо Гого преди 8 години
Скоро чакаме новина за сакралната поговорка : "От пръдня - боя ! "
1
0
 
38
 
! Отговори
асд преди 8 години
Работата е наистина сериозна!

Спонсорирани публикации