Рецептата Dnes: Бърз тиквеник с канела

Една вкусна рецепта за баница с тиква и канела
13 яну 2016 08:37, Илияна Николова
6
Рецептата Dnes: Бърз тиквеник с канела
Снимка: личен архив

Продукти:

1 пакет кори за баница
1 кг тиква
1 пакет чаени бисквити
2 чаши захар
1 чаша олио
2 супени лъжици пудра захар
1 супена лъжица канела
 
Приготвяне:
 
Тиквата се настъргва и се разбърква заедно със захарта, канелата и натрошените чаени бисквити. Корите се разгъват една по една, намазват се с олио и се поръсват с плънката. Завиват се на охлювчета и се подреждат в предварително намазнена тава за печене.
 
Тиквеникът се пече до готовност в предварително загрята на 200 градуса фурна. След като е готов се изважда от фурната, оставя се да се охлади и се поръсва обилно с пудрата захар.
 
Сервира се студен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Malka Podrobnost преди 8 години
PREDVARITELNA SUROVATA TIKVA SE ZAPARJVA, a KORITE LEKO SE ZAPI4AT predi da se postavqt v tavata.
3
0
 
3
 
! Отговори
111 преди 8 години
и кое му е бързото,най-обикновен ***?!
2
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
И топъл си е хубав
1
0
 
8
 
! Отговори
БУРГАЗЛИЙКА преди 8 години
къде забравихте орехите ???

Спонсорирани публикации