Рецептата Dnes: Телешко бонфиле с рататуй

Гарнирайте вкусното телешко месо с картофен чипс
21 яну 2016 08:22, Илияна Николова
7
Рецептата Dnes: Телешко бонфиле с рататуй
Снимка: личен архив

Продукти:

800 г телешко бонфиле
100 г масло
сол, черен пипер
100 мл червено вино
За рататуй
мащерка
5 тиквички
5-6 домата
За картофения чипс
1 кг картофи
 
Приготвяне:
 
Месото се начуква леко и се нарязва на жулиени. Овкусява се със сол и черен пипер. В нагорещен тиган се слага маслото и в него се запържва месото. След това се отделя, добавя се още малко масло и вино. Когато сосът се посгъсти, месото се връща в него.
 
За да приготвите рататуя нарежете на колелца тиквичките и доматите и ги подредете в тавичка за печене. Овкусете ги със сол, черен пипер, мащерка и малко мазнина. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.
За картофения чипс: Картофите се обелват и нарязват на тънко, след което се изпържват във фритюрник.
 

7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От цялото "меню" само чипса сте оцелили. Нито телешкото е на жулиени, нито гарнитурата е рататуй.
3
1
 
1
 
! Отговори
ШОПО преди 2 години
Я си муам свинско с праз...ЕЛЕ сам си прост...
2
1
 
1
 
! Отговори
ДИМИТРОВА преди 2 години
Жулиените са ивички, а снимката не показва крайния резултат :)
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рататуй е зеленчукова безмесна манджа с основни съставки от картофи, тиквички, патладжан и домати най-често са нарязани на шайби! Ничо особено само името е малко по-така :)

Спонсорирани публикации