Рецептата Dnes: Пържено зеле с бекон, лук и чесън

Една вкусна рецепта, от която да си оближеш пръстите
27 яну 2016 09:22, Илияна Николова
4
Рецептата Dnes: Пържено зеле с бекон, лук и чесън
Снимка: Youtube

Продукти:

300 г пушен бекон или свински ребра
1 голяма глава лук, нарязан на кубчета
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
500 г кисело зеле, нарязано
1 супена лъжица сол или на вкус
1 чаена лъжичка черен пипер
1 чаена лъжичка червен пипер
½ чаена лъжичка чесън на гранули
1 дафинов лист
 
Приготвяне:
 
Запържете първо бекона в сгорещена мазнина на средна температура, докато хване лека коричка или златист цвят. Отнема около 7-8 минути. Добавете лука и чесъна. Разбърквайте непрекъснато, докато се карамелизират или за около 10 минути.
 
След това добавете и зелето. Разбъркайте хубаво всички продукти, докато се смесят добре. Прибавете и подправките и дафиновия лист. Намалете температурата до слаб огън и оставете да покъкри така за около 20 минути. Преди да сервирате, отстранете дафиновия лист.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
ha ha ha преди 8 години
Какво става днес - в друг сайт пък има рецепта за супа с грах и бекон.Явно днес е денят на бекона - който явно нещо не се купува - естествено, има защо.Затова пък защо да не му направят една скрита реклама във вид на ястие.Това за мен означава - без бекон, макар че има години, откакто не присъства на трапезата ни.Както и филетата, както и останалите, дори скъпи колбаси като луканки, салами и наденици.Не че не ми се ядат, но при мисълта какво има сложено в тях, не ми е вкусно и ме отблъсква.
3
0
 
2
 
! Отговори
някой преди 8 години
Питам - с какъв бекон?Оня, дето е по магазините ни, първо е изтеглен естествения сок на месото, след това се вкарват химикали, в резултат на което не е вкусен и е изключително вреден.Както е отбелязано в коментар 1 - 1 супена лъжица сол на кисело зеле? То дори и да не е кисело, а прясно зеле, 1 супена лъжица сол е твърде много.Дано никой не се подлъже да готви това "нещо".
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
от една страна се спукват да ни заливат с "полезна храна" и да отричат всичко вредно, а тук си давате пържено зеле с бекон...не че ми дреме, това горе бих си го направил с прясно зеле на лято, но в тая редакция посока нямате ;)
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Егати и глупавата рецепта! 1 супена лъжица сол !?!...на кисело зеле!?!

Спонсорирани публикации