Рецептата Dnes: Запечени яйца по италиански

Интересна рецепта за яйца на фурна с моцарела, домати и босилек
1 фев 2016 07:52, Илияна Николова
5
Рецептата Dnes: Запечени яйца по италиански
Снимка: Youtube

Продукти:

1 супена лъжица зехтин
1 малка глава лук, нарязан на кубчета
3 скилидки чесън, нарязани на ситно
1 консерва белени домати, намачкани
½ чаша пресен босилек, нарязан
¼ чаена лъжичка сол
1/8 чаена лъжичка черен пипер
4 яйца
300 г моцарела
4 филийки хляб за канапе
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 200 градуса.
През това време загрейте мазнината на котлона и запържете лука и чесъна. След това изсипете доматите в тигана за печене или тавичката за печене (каквото сте избрали), ¼ от босилека, солта и пипера. Намалете температурата и оставете да покъкри за няколко минути.
 
Свалете тигана от котлона. Чукнете яйцата в получения сос на равни разстояния едно от друго. Настържете моцарелата и я разпръснете равномерно. Печете на 200 градуса, докато яйцата побелеят или за около 8 минути.
Извадете яйцата от фурната, поръсете с останалата част от босилека. Разрежете готовото ястие на 4 и сервирайте върху канапе от препечените филийки.
 

5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХА-ХА
Ами че това е сирене по шопски бе смотаняци.
Аман от вестникарски рецептаджии.
3
2
 
1
 
! Отговори
Manekenka преди 2 години
Тц! С бекон или филе стават прекалено много калориите и белтъчините! :)
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мно'о добре звучи!
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Същото го прочетох в българска готварска книга от 50-те години и е със обикновенно бяло саламурено сирене.По -сполучливо според мен. Има и вариант със добавен нарязан запържен бекон или някакво пушено филе.

Спонсорирани публикации