Лаптопи и таблети директно от Древна Гърция

Конспиративни теории откриха високи технологии в античността
4 фев 2016 14:00,
47
Лаптопи и таблети директно от Древна Гърция
Снимка: кадър Youtube

Конспиративна теория твърди, че на прочута скулпура от Древна Гърция, изобразяваща оракула от Делфу, всъщност е изобразен съвременен лаптоп, пише "Дейли мейл".  Статуята е изложена в музея в Калифорния.

"Излежавайки се в кресло, жена протяга ръка да докосне капак на кутия, държана от слугиня", твърдят историците.

Скулптурата е част от традиционното гръцко погребално изкуство в продължение на векове и най-вероятно изобразява надеждата, че има земни удоволствия и след смъртта.

Любителите на конспиративни теории обаче твърдят, че това не е просто кутия, а лаптоп с USB портове. Кутията е твърде плитка, за да е кутия за бижута например. Не може и да не кутията на Пандора. Доказателство, че не е кутия, а технологично устройство било и това, че жената не гледа в кутията, а капака й - тоест монитора.

Стига се и по-далеч в предположенията, а именно, че начинът, по който са протегнати пръстите на жената подсказват, че екранът е тъчскрийн.  Други пък твърдят, че може и да не е лаптоп, а таблет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
makedonec преди 8 години
Па ово е македоскиот лаптоп дека е бил направен от водещата наша компания "Макеово"со процесор "Макеинтел" и видеокарта "МакеАМД".Твърдиот диск па е бил изработен от камик от Шарпланина.Такива имаме много намерени при ракопките покре охридското езеро,даже некой още работели.Самиот Александер Македонски е имал такав и го е ползвал за навигация по време на походите си.Намерен е и соларниот панел отдека се е зареждал лаптопо му.
29
0
 
1
 
! Отговори
tihomir преди 8 години
може да черпи за рожденния си ден просто
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хахахааххахахйаахахахаахахахахахаДоказателство е че е имала и вибртор, е необяснито полпжение на палеца на другата и ръка
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пълни глупости.Това си е кутия,в която има нещо,вероятно бижу,изпратено на госпожата от някого.Няма логика слугинята да и поднася лаптоп или нещо подобно.Освен това никой от древните хроникьори и намек не правят за подобни тенологии.Явно англичаните търсят сензация.
26
2
 
4
 
! Отговори
Русофил преди 8 години
Моля да се вземе предвид факта че таблета или лаптопа е руски, както и операционната му система. От тук следва че САЩ са изплагиатствали всичко от Русия и с евтиви американски трикове се опитват да ни докажат, че ИТ революцията е американско дело.
25
0
 
6
 
! Отговори
Lyubs преди 8 години
Да, 100% е вярно. Фактът, че не са намерени оптични кабели, само потвърждава, че са разполагали с напреднала wi-fi технология.
24
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аз мисля,че държи таблет на който пише ПРОИЗВЕДЕНО В МАКЕДОНИЯ
23
1
 
10
 
! Отговори
Зиго преди 8 години
До DiscoveryМи ноус, ми ноус.... Ххахахахаххахахахаххаха, мандинго гледала, евала брат, много смях в офиса падна!Аз пък мисля, че си проверява индекса Дал Джоунс и акциите на петрола, вид Брент...
22
2
 
12
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Далше - болше. Че не е имало Елада вече не е подозрение, а убеждение. Тези статуи са правени от балканци, а африканските роми още не са дошле в Пелопонес. Вече съвсем друга трактовка на шоуто - от откраднато огледало от траките до фалшификация.
21
0
 
8
 
! Отговори
хм преди 8 години
огледалце...
20
1
 
1
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Това е кока или подобие.В миналото опиятите са били дар от боговете и само определени хора са ги употребявали.Както и хората разказващи за миналото бъдещето и други тъпотии.
19
1
 
15
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Капака е значително по голям от кутията, - това е огледало, начина по който го държи господарката е като че държи огледало, иначе би трябвало да борави по клавитурата. Слугинята го поднася като огледало на което да се огледа баришната, Тя го поднася като за момент а не за дълга време. Ако това е богиня, защото какъв лаптоп без електричество, държанието на слугинятай е като за битова вещ, огледало, а не нещо божествено. Освен това защо само един случай на такава кутийка в древногръцкото изкуство.
18
0
 
36
 
! Отговори
учен преди 8 години
Италианците копали,намерили кабели и обявили : В земен слой от римската империя са открити кабели следователно още в древния Рим са си служели с тях за комуникация.Българите копали , попаднали на оптичен кабел и обявили : Още древните траки са ползвали оптични кабели.Македонците копали и нищо не изровили ,но обявили : Още древнитв македонци са ползвали безжична технология за връзки помежду си!
17
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледа порно.
16
0
 
4
 
! Отговори
Boyan преди 8 години
До АнонименЗаради USB-то :-D
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес, що ми триете коментара където линквам какво е това? Даже не е директен линк.
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"ракула от Делфу"===У как да вУ приУмам серУозно, като вУе непрекъснато грешУте У не сУ четете матерУалУте?
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ми, защо пък да не са шоколадови бонбони!
12
1
 
18
 
! Отговори
qqq преди 8 години
Това е наистина таблет, ама по онова време таблет се наричало нещо направено от две дъсчици които се отварят подобно на днешен лаптоп, и отвътре има восък по който може да си драскаш бележки с остър предмет.
11
0
 
19
 
! Отговори
хихи преди 8 години
Огледало и пудриера.

Спонсорирани публикации