Експериментът в Dnes.bg: Математиката е забавление

Как се става медалист ни разказват от първо лице Сашо и Дани
Обновена: 5 фев 2016 09:34 | 5 фев 2016 08:52,
24
Експериментът в Dnes.bg: Математиката е забавление
Снимка: Dnes.bg

Талантливите деца от Софийската математическа гимназия продължават да ни радват с международните си успехи.

Възпитаниците на елитното школо завоюваха 8 медала в Казахстан на олимпиада по физика, математика и информатика. Също така спечелиха първо място и в отборното класиране.

Още по темата

Но става ли се лесно медалист? Днес в Експериментът в Dnes.bg ни разказват от първо лице шампионите Александър Чергански и Даниел Атанасов.

И двамата са започнали да се увличат по математиката още в началното училище. Явявайки се на различни състезания, скоро разбрали, че имат талант в точните науки и имат логическо мислене.

Сашо и Дани признават, че решават задачи и в свободното си време, защото това им доставя и удоволствие. Хобитата им също са свързани с математиката - двамата жонглират, а Сашо свири и на китара. Двамата се вдъхновили от една лекция - Математика на жонглирането.

Спечелените медали в Казахстан далеч не са първите за момчетата. Дани споделя, че когато получи медал, изпитва удовлетворение и вижда, че усилията са си стрували.

Момчетата обаче са единодушни, че емоциите от първите им медали в началните класове са били по-вълнуващи, тъй като са получавали награди за първи път.

Дани и Сашо са кандидатствали в много университети в чужбина, но и двамата възнамеряват да се върнат в България. Не изключват и да останат да учат у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
22
 
! Отговори
8 преди 8 години
БРАВО,ДЕЦА!ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ!ПОЖЕЛАВАМ ВИ ОЩЕ МНОГО УСПЕХИ!

Спонсорирани публикации