Рецептата Dnes: Солени кифлички с бутер тесто, наденица и лук

Гостите ви няма да устоят на тези кифлички!
12 фев 2016 10:19, Илияна Николова
5
Рецептата Dnes: Солени кифлички с бутер тесто, наденица и лук
Снимка: Youtube

Продукти:

1 пакет бутер тесто
2 яйца
1 супена лъжица вода
500 г наденица
1 чаша кромид лук, нарязан
1 чаша гъби, нарязани
1 супена лъжица олио
 
Приготвяне:
 
Разбийте едното яйце в малка купа. Нарежете наденицата на малки парчета. Към яйцето прибавете нарязаните лук и гъби. Разбъркайте добре, докато всички съставки в плънката се смесят. Разбъркайте и парчетата наденица в тази плънка.
 
Разгърнете бутер тестото. Нарежете го на малки квадратчета. Сложете по едно парче наденица във всяко квадратче. Поръсете с малко плънка.
 
Завийте тестото, така че плънката да не изпадне. Намажете с другото яйце солените кифлички. Печете в намазнена тавичка за печене за около 30-40 минути на 150 градуса
 
 

5
Още от
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще го кажа по друг начин. Възможно ли е на видим някоя здравословна рецепта?

Като се позамисли човек в тази рецепта само лука, гъбите и водата стават за ядене :D

Нещо с киноа или нахут би било интересно.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някоя веган рецепта няма ли да предложите?
Само кебапчета и кюфтета са в главата на българина.
1
0
 
1
 
! Отговори
ПИТАМ преди 2 години
А ВОДАТА ЗА КАКВО Е.ИНАЧЕ ЗВУЧИ МНОГО АПЕТИТНО,ЩЕ ПРОБВАМ.