Желязната завеса ни спря за световната рок сцена!

Данчо Караджов: Музикантите са можещи и неможещи
Обновена: 22 фев 2016 13:08 | 22 фев 2016 13:07, Анисия Иванова
95
Желязната завеса ни спря за световната рок сцена!
Снимка: Bulgaria On Air

Ако се върнем много години назад, в 60-те години на 20 век, ние щяхме да бъдем едни от първите музиканти на световната рок сцена, каза рок легендата Данчо Караджов в ефира на Сутрешния блок на телевизия Bulgaria ON AIR.

"Ако Желязната завеса не съществуваше, ние щяхме да бъдем едни от първите редом с англичани, с американци", допълни известният музикант.

По думите му в България по онова време са се родили невероятни музиканти, равни като качество на всички световни звезди.

"Желязната завеса е пречела дотолкова, доколкото не сме могли да излезем на световния пазар. Но поне успяхме да оставим една диря в подсъзнанието на хората до ден днешен", казва Караджов.

В отговор на въпрос как така група "Сигнал" е успяла да се задържи толкова години на сцената, Караджов споделя, че славата не ги е главозамаяла. "Ние сме едни хора, ходещи по Земята - като всички останали", допълни той.

Според него музикантите не трябва да се делят на стари и на млади, а би трябвало да се говори за можещи и неможещи.

Публиката е единственият виновник за успеха или неуспеха на даден музикален проект. Всяка една среща с публиката е празник за нас музикантите въобще, заключи Караджов.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
23
 
! Отговори
Anti-Idiot преди 8 години
Липсата на талант, чичка ... липсата на талант !?Щеше да е прецедент някой, пеещ фалшиво кавъри да успее на световната сцена !
5
7
 
24
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
Ако я нямаше желязната завеса щяха да са неизвестни и в БГ. По световните стандарти стават само за кавър група. Причината да се задържаттолкова време не е, че не са се главозамаяли, а че просто няма други. Вече 20 г. се въртят едни и същи бездарници - Графа, М. Илиева, Любо от Те, Наско от БТР и тия - всичките със самочувствие, но пълни въздухари. Специално за Сигнал може би от части причината е и в самата желязна завеса, защото публиката им не е запозната с друга музика и ги слуша от носталгия
4
7
 
18
 
! Отговори
ало преди 8 години
за какви сцени плещиш вас ви имаше защото на другите беше забранено вие сте комунистически чеданикой няма да ви слуша ако има конкуренция
3
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тези все някой нещо им е взел.. Да си го вземат от чичо им Сорос сега.. Ахат заминаха и се усраха , пак се върнаха , никаква голяма сцена не качиха.
2
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ку.рвето наркоманка най-после се омъжи! Яко го излагаше!
1
4
 
15
 
! Отговори
Кметъла преди 8 години
тоя па

Спонсорирани публикации