Рецептата Dnes: Картофени ньоки с масло и подправки

Лесни и много вкусни ньоки – да си оближеш пръстите!
22 фев 2016 08:30, Илияна Николова
2
Рецептата Dnes: Картофени ньоки с масло и подправки
Снимка: Youtube

Продукти:

1 кг картофи
2 големи жълтъка
сол на вкус
½ чаша брашно
4 супени лъжици масло
черен пипер на вкус
200 г пармезан
 
Приготвяне:
 
Сварете картофите. Обелете ги, нарежете ги и ги намачкайте с вилица. Сложете ги в дълбока купа, подходяща за месене.
 
Към тях добавете маслото, половината от брашното, подправките и започнете да месите, докато сместа стане лепкава.
С ръце оформете малки леко продълговати хапки, все едно месите кайма за кебапчета. Получените ньоки отново оваляйте в останалата част от брашното. Пържете в сгорещено олио в дълбок тиган или тенджера на маслена баня.
 
 

2
Още по темата: рецептакартофиньоки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 години
Да, с жЪлтъците може да си имием косата. Иначе аз знам по-лесна рецепта:ньоки от лидул ги попарваш с вода от електрическа кана, объркваш ги с масло след като ги изцедиш от водата и ядеш като ръсиш с пармезан или каквото искаш.
1
0
 
1
 
! Отговори
EMOS преди 2 години
Предполагам жълтиците ще ви правят компания на масата ако сте самотни.

Спонсорирани публикации