Кафе през приложение на телефона – възможно е!

Иновацията е на Nespresso, а машинката се казва Prodigio
24 фев 2016 12:22,
4
Кафе през приложение на телефона – възможно е!
Снимка: Reuters, архив

Nespresso пуска в продажба нова еспресо машина, която ще позволи на любителите на кафе да планират кога точно да почне да тече кафето, да следят бройката на капсулите си и още други функции директно през своя смартфон или таблет.

Потребителите могат да използват машината, носеща името Prodigio, през тяхното мобилно устройство като се свържат чрез Bluetooth. Приложението дава пълен контрол върху направата на кафето - колко дълго и силно да бъде, в колко часа да бъде направено, както и да следи резервоара с вода, за да напомни на потребителя, че трябва да го напълни. Ако безжичната връзка не е налична, машината си има и стандартните бутони за ръчна приготвяне на кафето.

Друга интересна опция е че собствениците на кафе машината ще получават нотификации и когато е натрупан прекалено много котлен камък и е нужно неговото почистване.

Машината работи само с Nespresso капсули и няма да могат да се купуват други. Използваните капсули автоматично се поставят във вградено пространство в машината, за да се изхвърлят от собствениците на по-късен етап. От гледна точка на опазване на околната среда компанията със сигурност ще трябва да поговори повече за това, тъй като има доста организации, които смятат капсулите за вредни.

Пример за това са германските власти в Хамбург, които забраниха използването на каквито и да е кафе машини с капсули в своите държавни сгради, за да намали замърсяването на околната среда.

Nespresso е базирана в Швейцария и нейното производство е концентрирано само в страната. Компанията е дъщерна на световният производител на различни видове храни и напитки Nestlé .

Машината влиза в продажба от днес в различни страни, а приложението е достъпно и за iOS, и за Android потребителите. Във видеото по-долу може да се види как изглеждат и двете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
- преди 8 години
Очаква се следващото "изобретение" : забременяване по телефона ?
2
0
 
3
 
! Отговори
:) преди 8 години
Скоро и прането ще се върши от "машини". Хвърляш дрехите вътре и почва да върти. То бива мързел, ама това вече е прекалено.
1
3
 
13
 
! Отговори
:) преди 8 години
Скоро и до тоалетна ще ходите с "приложение". Натискаш бутона и почваш. То бива мързел, ама това вече е прекалено.

Спонсорирани публикации