Отказваме се да отмаряме в Гърция заради бежанците

Несигурността в Египет, Тунис и Турция пък привлича туристи у нас
Обновена: 17 мар 2016 08:32 | 17 мар 2016 08:23,
32
Отказваме се да отмаряме в Гърция заради бежанците
Снимка: архив Reuters

Всеки пети български турист, или около 100 хил. души, ще избере друго място за почивка, вместо да отмаря в Гърция това лято, пише "Монитор".

Промяната в дестинацията се дължи предимно на бежанската криза, чието влияние върху туризма при съседите вече се усеща. Струпването на бежанци в курортната част на Северна Гърция оказва негативно влияние, тя се оказа непредсказуема дестинация както по отношение на затварянето на границата през зимата, така и по отношение на това, което ще се случи през лятото.

Нашествието на мигранти в южната ни съседка обаче няма да разколебае близо 400 хил. българи да отидат на почивка в Гърция. Това сочи прогнозата на Института за анализи и прогнози в туризма, изказана от неговия директор Румен Драганов.

В същото време хотели по Южното Черноморие са спрели записвания за туристи през лятото, за да не се получат дублажи. Причината е, че отсега били резервирани и не могат да поемат повече летовници. Заради отлива на туристи от Египет, Тунис и Турция България се очертава сред хитовите дестинации в международния туризъм.

“Имаме вече случаи на отказани записвания за определени периоди от време. За някои хотели резервациите са спрени отсега за средата на юни, целия юли и август. Системата е компютъризирана и като се напълни базата, се включва stopsale”, съобщи председателят на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Елена Иванова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 30Не ходи на черноморието тогава. Кой ти пречи? Балеарските острови, Малдивите, Сейшелите и т.н Избор имаш.
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да съм доста луд, за да стъпя в български курорт, мръсно море, пълно с примитивни крещящи хора и люпещи семки, от всякаде изкачат някви мазни типчета хюмнетка на шкембака искащи ти пари за най-невероятни "услуги", като достъп до плажа, паркиг в тази или онази кална ливада.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Несигурността в Египет, Тунис и Турция пък привлича туристи у насЕй какво ще ги правим толкова много туристи бе? Ще трябва да ги слагаме по 2-*** на легло.
25
0
 
6
 
! Отговори
Граматиков преди 8 години
Журналисти, които пишат за отмаряне, похапване и др. подобни са недоучили драскачи ..... ех, родно образование къде си?
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
малко се е поизхвърлил платения писател на туристическия бранс в тази статия
23
6
 
9
 
! Отговори
alster преди 8 години
Бойкот на Гърция!!!
22
3
 
5
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
п.п. Много готина черта ни е да слагаме минуси без да имаме лични впечатления. Който е бил миналото лято между Фанари и Ставрос знае за какво говоря. Най-много *** навлеци намерих на Керамоти. Вярно може да е било временно, но някак си не ми се вярва. сърбите си ходеха всяка година около Аспровалта, а *** бяха ново явление тази година поне за мен. Проблемът на нашето море е във Фердинанд. Загубихме прекалено много плажна ивица.
21
6
 
6
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
7, миналата година ходих в района на Кавала (не харесвам гърлежите, но все пак това си е България) и имаше бая емигранти. Около пристанището нямаше цивилизована реч, бяха се настанили по беседки и където им падне. А за сърбите нямам думи - по *** народ няма. То не беше силна чалга по сред нощ, то не беше чудо. На халкидическия не съм ходил няколко години, но и там имаше прекалено много хора, дори извън сезона. Чудя ви е какво ви харесва, особено в северна гърция (освен рибата) честно :).
20
3
 
3
 
! Отговори
emos преди 8 години
Страшен отлив,цените на хубавите хотели в Кушадасъ и Дидим вече тръгнаха н горе.Анталия може и да има отлив но на рашъни ама те и тука вече не щат да идват.Тука само малки селски хотелчета където имаш директен контакт със собственика и знаеш за какво си оставяш парите
19
5
 
11
 
! Отговори
:) преди 8 години
Има места, където бежанците не са и стъпвали. Има си карти на движението и къде са ***. Радвам се, че овцете са се отказали, така ще бъде по-добре за мен.
18
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз лично мисля пак до Гърция да ходя. Това, че някои са решили да не ходят до Гърция, не значи, че ще се върнат на МутроБетономорието... Има доста други дестинации... Човек като види хубавото, няма начин да го накараш да се върне към посредственото.
17
2
 
15
 
! Отговори
Умен преди 8 години
Аз не съм се отказал. Говорете само от свое име и за себе си.
16
12
 
6
 
! Отговори
дд преди 8 години
марш в гърция при черните, ние тука на широко ще се печем на албена, софиенци не искаме, много мрънкат!
15
0
 
6
 
! Отговори
s преди 8 години
Сега е моментът родните хотелиери да се представят на ниво пред чужденците, за да оставят възможно най-много пари и да се върнат пак догодина.
14
4
 
0
 
! Отговори
Cruisi преди 8 години
Bulgarite tasi godina otkrivat krasotite i velichieto na Vienna, Bruxelle i Berlin s korabi po reka Dunav i s vlakove Orient Express i Panonia Express v kompaniata na mnogochisleni turisti ot Asia...
13
4
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА преди 8 години
Едва ли ще дойдат там, където ще ходим - в хубаво чисто хотелче на Халкидики, за където плажуващите по БГ черноморието могат само да мечтаят! Весело лято!
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Клоака Магна! Хотелите на мутрите cерат директно на плажа сред плажуващите! Но нищо не ви пречи да мечтаете...!
11
12
 
17
 
! Отговори
Божидар преди 8 години
Хахааха, в английския език има една дума, която много точно описва написаното: Bullshit! Дори и да има бежанци на плажа до мен, пак ще избера почивка в Гърция пред простотиите по нашето Черноморие
10
0
 
17
 
! Отговори
хигиенист преди 8 години
Тепърва щяло да има търгове за пречиствателни станции на Златни пясъци??? А досега къде отиваха "онези неща"????
9
1
 
3
 
! Отговори
Kakva voda преди 8 години
Taman gledam reka Dunav - kakva daaalga i mnogovodna reka...kakav daaalag i romantichen pat minava...krai bezbroi eu sela i gradove, fabriki i zavodi, fermi i obori, hora i patista, kanali i kanalizacii....i se izviva i izliva velikodushno v Cherno more...mnogo e dobre....na deltata na tova europeisko sakroviste...kolko li jalta valuta e izhvarlena v Dunav...i v prekrasnoto Cherno more?! :-)

Спонсорирани публикации