Експериментът в Dnes.bg: (Пре)Красно село

Столичани търсят пътища заради блокадата от градежа на третия метролъч
Обновена: 4 май 2016 15:32 | 25 мар 2016 08:52,
33

Снимка: Dnes.bg

Едно от най-натоварените кръстовища в София е заградено и напълно блокирано заради строежа на третия лъч на метрото. Във вторник жителите на "Красно село" осъмнаха със знаци, забраняващи влизането на бул. "Гоце Делчев" и бул. "Житница".

Точно пред пазар "Красно село" движението е напълно преустановено (от бул. "Цар Борис III" до улица "Княгиня Климентина"), както и от ул. "Житница" до ул. "Кюстенджа".

Не всички все още знаят за промените и се натъкват на забранителните табели и поемат по кварталните улици, за да избягат от "блокадата". Това пък води до натоварено движение по малките улици, които обаче са тесни и с паркирани коли.

Изходът на ул. Кюстендил /от бул. България към пазар "Красно село"/ също е затворен. Така живущите в района са принудени да карат в насрещното и да правят нарушения, за да могат да излязат. Поради тази причина по еднопосочната улица често се виждат коли, които обръщат или автомобили, които карат на заден ход.

Движението по бул. "Цар Борис III" е отворено, но пътното платно е стеснено в района на ремонта и се образуват големи задръствания.

Спирките на трамвай №5 и №4 в посока центъра и в посока "Княжево" са преместени на 20-30 м от предишното им местоположение. Там са изградени временни светофари и пешеходни пътеки, които да улеснят преминаването на пешеходците.

Вижте кадри и видео на пътната обстановка след въведените промени в движението заради строителството на метрото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Ханко Брат преди 8 години
Хора на чиито регистрации пише PK, KH, E да не се оплакват, защото от ненормални ***, които карат безобразно и агресивно, да те е страх да пресечеш улицата пред собственият ти дом! В кварталните улички на Княжево всеки Петък стават задръствания, защото "софиянците" са решили, че могат да карат където им скимне. А най-тъжното е, че и след като стане готов и третия лъч на метрото, пак ще е същата картинка, просто защото метрото няма да стига до Винкелград и околните села.
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези снимки са от преди 4 дни. Днес положението е още по-зле. Сложили са светофар от към Руски паметник, но от другата страна на отбивката към Княжево, няма такъв, а там потокът от пешеходци е доста по-голям от този на северния край, тъй като е и пътят към общината. И става едно надпрепускане на пешеходци и автомобили, не ти е работа. Само въпрос на време е някоя кола да отнесе пешеходец при слаломирането от локалното към булеварда, където се пресича и пешеходната алея...
27
1
 
5
 
! Отговори
Иван преди 8 години
До 15 и 24Напълно ясно ми е, че почти нямаме танкове и че не ни трябват, просто констатирах целта на паважа.
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами не във всеки голям град е така в Швейцарските има такси за влизане и паркиране на коли в централните части на градоветея има такси за паркиране на коли пред блоковете и има резултатия семействата имат по един автомобил и ходят на работа с трамвай или колело въпреки че могат да си платят бензина и поддръжката на автомобил примерно. Тук не говорим до размерите на града а до културата на жителите му и до организацията на общините
25
1
 
22
 
! Отговори
аз преди 8 години
До Анонименкакво искате бе?хем голям град, хем коли, хем да има простор като на село? Е не става.Така е в големия град, няма място за паркиране и това е съвсем нормално!На който не му харесва да си ходи на село!
24
5
 
9
 
! Отговори
до иван преди 8 години
Заради това че веднъж на 100г. може да се наложи да излязат тези танкове по паветата, и за да спестят 20 мин път до центъра дай да оставим останалите хиляди шофьори всеки ден да си сменяват пломбите.
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами като няма контрол ще паркират, за щастие пред нашия блок имаше приблизително по едно пакомясто на апартамент, обаче се почна кола на жената, кола на детето туку що взело книжка да чупи на тате колата, таксиджите си спират и личните и служебните заемат по няколко места на веднъж един луд дядо има три изгнили варбурга, и на общината не и пука нито ограничения и такси за броъ коли на адрес не въведе нито изгнилите трошки на дядото махна хората си паркират по колкото коли искат и където поискат
22
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблема е, че в СеLяндурия тъй де София се паркира масово по двупосочните улици и в дясната лента по булевардите. Всеки сеLяндур смята че улицата пред блока му е наследство от дедо му щото е ср*л там. Това затрудняв трафика а не ремонтите.
21
3
 
3
 
! Отговори
така е преди 8 години
Трай шопе за хубост!
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аъде сега трай бабо за хубост. Сега друг е въпроса че това ще се строи със заем от баба Меркел с който ще купуваме немски влакчета Сименс, което изглежда доста порочно но карай. Не знам какъв беше зора за тоя трети лъч идеята трамвайте да се пуснат по високоскоростни трасета по булевардите ми се струваше по рентабилна. Сега за да изплащат тоя заем билета ще стане 2 лв
19
4
 
2
 
! Отговори
Одесос преди 8 години
София не е голямо село ... просто кварталите и се наричат така ;-)
18
3
 
15
 
! Отговори
Гецата преди 8 години
Понеже сега се строи метро, билетчето за градския транспорт ще стане по-скъпо. Само скъпият градски транспорт ще накара хората да слезнат от колите си и те с радост ще започнат да сменят по 2-3 превозни средства, за да стигнат до работа.
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Бай СтавриЕдно уточнение : Щеимаме метро и то не какво да е, а течащо!
16
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една от любимите ми табели е "Строителен обект. Моля, преминете на отсрещния тротоар!".А най-любимата ми е същата табела поставена и на отсрещния тротоар!
15
2
 
6
 
! Отговори
opa преди 8 години
До ИванTankove nqma veche
14
3
 
25
 
! Отговори
Бай Ставри преди 8 години
Времето стопля. Зарежете тези автомобили и яхвайте велосипедите. Който може де, който не може - ще потърпи, но пък ще има метро после.
13
7
 
28
 
! Отговори
Иван преди 8 години
До Анонимен 10Хвани да се образоваш малко преди да коментираш. Паважа на бул. Цар Борис 3-ти е направен с цел, ако стане война танковете от танковата дивизия в горна баня да могат да се придвижат по-бързо до центъра на града. За информация, танковете се движат по-бързо по павета и неравности отколкото по равен асфалт.
12
4
 
12
 
! Отговори
conservator преди 8 години
Шофирането в насрещното не се ли наказва със затовр вече. Къде е прокуратурата.
11
3
 
10
 
! Отговори
Димитър преди 8 години
И едно деде си кара колелото по пешеходната пътека, нищо че трябва да е слязъл и да го бута... Но какво са законите, когато ние сме над нещата?
10
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Затварянето не е проблем. Проблем е, че след като е готово ще върнат пак паважа. Любимата им настилка...

Спонсорирани публикации