Рецептата Dnes: Разядка от печена царевица

Рецепта, която е идеална и като сос
27 мар 2016 10:19, Криси Табачка
6
Рецептата Dnes: Разядка от печена царевица
Снимка: Thepioneerwoman

Има вечери, в които единственото, което искаме да правим, е да гледаме спокойно някой хубав филм и да се излежаваме блажено на удобния диван.

Цялата тази идилия е съвършена тогава, когато е придружена с нещо вкусно за хапване.

Обикновено любими са ни леките разядки, които могат да се консумират както самостоятелно, така и като сос за картофи или каквато и да е друга храна.

По тази причина ви представяме лесна и вкусна рецепта за сос от печена царевица, който се приготвя лесно и много бързо.

Отделете си 10 минути и пригответе точно 8 порции със следните продукти:

Ще ви бъдат необходими:

4 кочана царевица (можете да използвате и консерва, ако нямате)
1 пакет крема сирене
1 чаша заквасена сметана
4 стръка пресен лук
100 грама кашкавал
100 грама пармезан (може да бъде заменен от всякакъв тип твърд кашкавал или сирене)
1 чаена лъжичка кимион
½ чаена лъжичка червен пипер
¼ чаена лъжичка лют червен пипер
Сол и черен пипер на вкус
Сок от 1 лайм
Няколко капки лют сос, може и Табаско

Начин на приготвяне:

В случай, че сте решили да се придържате към печената царевица, отделете зрънцата от кочана.

В отделна купа смесете крема сиренето, заквасената сметана и зеления лук. Разбъркайте добре, докато всички съставки се комбинират в хомогенна смес.

Добавете кашкавала и сирената, кимиона, червения пипер, лютия червен пипер, солта и черния пипер.

Разбъркайте и добавете лимоновия сок. Към готовата смес капнете няколко капки лютив сос или Табаско.

Разбъркайте отново добре и добавете царевичните зрънца.

Покрийте купата и оставете в хладилника за поне два часа преди да сервирате. Можете да поръсите с нарязан пресен лук.

Поставете в предварително загрята фурна и печете за няколко минути на 375 градуса.

Можете да сервирате с картофи, чипс или хлебчета.

Как изглежда процесът на приготвяне в снимки вижте тук

Още вкусни и лесни рецепти вижте в Tialoto.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора,градусите са 175...рецептата е взета от tialoto.bg....не преписват както трябва.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Криси,коригирай градусите ако обичаш,защото рецептата е интересна...
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че максимума на печките е 250...270 градуса,от къде да ги намерим 375...Нещо не сте го написали както трябва.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...и печете за няколко минути на 375 градуса.Ко?Не!
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имаше една дума предястие, това разядка звучи като термин от спортното надяждане.

Спонсорирани публикации