7 грешки в кухнята – съветите на професионалистите

Навигация в кухнята, за да готвим вкусно и безопасно
Обновена: 28 мар 2016 15:46 | 28 мар 2016 15:44, Александър Попов
5
7 грешки в кухнята – съветите на професионалистите
Снимка: Reuters

Шеф готвачите в ресторантите имат години опит зад гърба си и със сигурност знаят достатъчно за навигацията в кухнята. За да готвим вкусно и безопасно, според тях трябва да се придържаме към 7 основни неща, пише Womansday.

1. Лимоновият сок може да спаси десертите с много захар

На всеки му се е случвало да прекали с подсладителя и да пренапише рецептата. За щастие има начин да поправим грешката си – с лимонов сок. С киселия си вкус той ще уравновеси везната обратно в полза на оригиналния замисъл.

В други ситуации: Ако е прекалено люто, добавете захар или масло. В случай, че е безвкусно – добавете сол.

2. Финализирането на пастата се прави заедно със соса

За да сготвите вкусна италианска паста, трябва да сварите тестените изделия до 90%, след което да ги свалите от котлона. Оставете една чаша от водата, в която са варени. Финализирането на гозбата става в тиган. Изсипете пастата, соса и чашата вряла вода и оставете за няколко минути на среден огън, до сгъстяване. Така тя, заедно с водата, поема и аромата на вашия сос.

3. Пригответе всички грамажи, преди да започнете да готвите

Колкото и логично да звучи, често забравяме да приготвим предварително необходимите ни за кулинарията продукти. Така излагаме ястието си на опасност от изгаряне, а гостите си на сигурен глад.

Преди да загреете олиото, нарежете лука, билките и останалите зеленчуци. Ако пържите картофи, оставете ги в купа с вода, за да не потъмнеят. А когато подготвяте десерт, най-добре извадете много купички, в които продуктите да чакат своя кулинарен миг сред бъркалките на миксера.

Е, ясно е, че когато правим палачинки няма нужда от такава акция. Но когато говорим за торта "Гараш" или еклери, приготовлението е препоръчително.

Останалите съвети вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Леле......бълга*рак като ми заговори за кухня и ми се повдига.В страна в която няма нито един свесен ресторант и нито един майсто-готвач да ми давате съвети за готвене е все едно павиан да ме учи на обноски.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Паста на български означава нещо съвсем друго. В случая някои не знаят български и не знаят, че това са макарони. Макарони е дума, която и италианците дълго време са използвали за същото нещо. Макарони идва от гръцката дума макриос, която означава щастие. А на български паста е или сладкиш, обикновено с шоколад или полутечно съсстояние на нещо, примерно паста за зъби.
2
11
 
8
 
! Отговори
Ам да преди 8 години
Точно паста си е наименованието , а не разни комунистически измишльотини ...
1
9
 
15
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Toолкова ли нямаме български думи та използвате ПАСТА , пасти са ви мозъците.

Спонсорирани публикации