Рецептата Dnes: Печен джолан с бира

Сочно, цвърчащо и с бира...
1 апр 2016 09:18, Илияна Николова
3
Рецептата Dnes: Печен джолан с бира
Снимка: Youtube

Продукти:

2 броя свински джолан
3 скилидки чесън, ситно нарязани
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка кимион
250 мл светла бира, гореща
250 мл подсолена вода
 
Приготвяне:
 
В голяма тенджера кипнете вода. В нея поставете джоланите. След като отново заври, оставете да къкри за около 15 минути. Извадете внимателно джоланите. Оставете ги да изстинат леко и да се отцедят от водата.
 
Загрейте фурната на 220 градуса. Овкусете джоланите със солта и кимиона. Поставете ги в тава за печене. Залейте ги с бирата и чашата подсолена вода. Добавете и чесъна. Печете така за около час в загрята фурна. Проверете дали течностите са се изпарили при печенето и ако е необходимо добавете още и печете на малко по-слаба фурна за още 30 минути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
а преди 8 години
за какъв игрек ти е тая подсолена вода?!това се прави само с бира или ти си от габровно?!

Спонсорирани публикации