Рецептата Dnes: Салца с праскови

Една вкусна и много цветна рецепта
16 апр 2016 10:13, Криси Табачка
4
Рецептата Dnes: Салца с праскови
Снимка: Thepioneerwoman

Настъпването на топлите пролетни дни често се асоциира с промяна. Сменяме дрехите в гардероба, обувките, променяме начина, по който се гримираме, отделяме повече време за приятелите си и се наслаждаваме на леки и вкусни напитки.

По същия начин, по който сезонът влияе на ежедневието ни, неусетно заменяме тежките зимни рецепти със значително по-леки такива.

Тъй като е добре да експериментираме, посягаме към комбинациите между вкусове и се радваме на пълната палитра цветове на зеленчуците и плодовете.

За да посрещнем подобаващо сезона, предлагаме една рецепта за лека и вкусна салца с праскови.
Времето за приготвяне е около 15 минути, а продуктите са достатъчни за 6 порции.

Ще ви бъдат необходими:

2 консерви праскови, изцедени, като сосът е запазен
1 глава червен лук, нарязан на фини кубчета
1 червена чушка
1 цяла малка люта чушка
½ връзка кориандър, нарязан
¼ чаена лъжичка чили на прах
щипка сол
сок от 1 лайм

Начин на приготвяне:

Нарежете главата червен лук на много ситно. В случай, че не намерите червен лук, можете да го замените с обикновен такъв.

По същия начин, на много ситно, нарежете червената и зелената люта чушка. Комбинацията ще добави свеж лют вкус на салцата.

Вземете предварително изцедените праскови и също ги нарежете на ситно.

Смесете всички съставки в купа. Изстискайте сока на един лайм и поръсете с лют червен пипер. Поръсете шареното ястие с нарязаната връзка кориандър и полейте със сока от прасковите.

Разбъркайте добре и оставете за половин час в хладилник.

Как изглежда начинът на приготвяне в снимки вижте тук

Още вкусни рецепти вижте в Tialoto.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Супер изглежда .ще върви с резлива боза и манджа с грозде.
2
0
 
3
 
! Отговори
USA преди 8 години
Салсата е мексиканска храна, чиято основна съставка е ситно нарязан домат и люта чушка.Бил съм много пъти в Мексико. Е, такова нещо с праскови или с друг плод - НЕМАСтига вече с тия измишльотини
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е как ще правим салца без сланинка??!

Спонсорирани публикации