Рецептата Dnes: Летен ягодов пай

Един лек и приятен десерт за топли дни като днешния
Обновена: 17 апр 2016 11:17 | 17 апр 2016 10:30, Криси Табачка
2
Рецептата Dnes: Летен ягодов пай
Снимка: Thepioneerwoman

Колкото по-топло става навън, толкова повече ни се яде сладко.

Тежките шоколадови десерти са немислими за консумация по време на високи температури и именно това е периодът, в който трябва да се насочим към сезонните плодове.

Ягодите са изключително приятна и лека съставка, която не просто изглежда добре, но е и много вкусна.

За да направим уикенда по-приятен, представяме една рецепта за ягодов пай, чийто блат е направен... от солети.

В кухнята на известни готвачи това е много популярна комбинация, явяваща се алтернативен вариант на тежките въглехидратни основи.

Времето на приготвяне е около 10 минути, а съставките са достатъчни за 8 порции.

Ще ви бъдат необходими:

4 пакета солети
Едно масло
1/3 чаена чаша кафява захар
3 супени лъжици царевично нишесте
1 килограм ягоди
1 и ½ чаена чаша вода
Неподсладена сметана
1 пакетче желатин

Начин на приготвяне:

Нека се заемем първо с основата. За блата изсипете солетите в плик. По този начин ще е много по-лесно и бързо да ги натрошите.

Минете върху плика с точилка и натискайте с всичка сила. Изсипете натрошените солети в купа и добавете кафявата захар.

Разтопете маслото и го добавете в купата, като внимателно и равномерно полеете солетите. Разбъркайте добре.

Върху съд за пай разстелете солетите с масло и захар, за да оформите блат. Печете между 5 и 7 минути на 180 градуса в предварително загрята фурна.

За плодовата част

Изсипете в един съд захарта, царевичното нишесте и желатина. Изсипете водата вътре и оставете на котлон да заври.

Нарежете ягодите на половинки и ги полейте с желатиновата течност. Равномерно ги разпределете върху основата от солети и полейте със соса.

Оставете да изстине и се насладете на този вкусен десерт.

Вижте как трябва да изглежда ягодовият пай по време на приготвянето му в снимки

Още вкусни рецепти вижте в Tialoto.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Джиджи преди 8 години
А неподсладената сметана? Нещо май я забравихме. Аман от куци рецепти.
1
0
 
3
 
! Отговори
Кулинар преди 8 години
Значи първо изсипваме захарта при соетите за блата. А после коя захар изсипваме при желатина?!?!

Спонсорирани публикации