Рецептата Dnes: Боровинкови пайчета

Вижте как да приготвите този много вкусен десерт
14 май 2016 09:28, Криси Табачка
1
Рецептата Dnes: Боровинкови пайчета
Снимка: Thepioneerwoman

Когато обичате храната и с удоволствие и любов приготвяте всичко, което консумирате, със сигурност резултатите са добри.

Ако обаче нямате много опит и все пак искате да се наслаждавате на прекрасни десерти – имаме решение и за вас. Истина е, че в една хапка може да се събере целият рай, особено ако хапката е боровинков пай.

За малките изделия ще ви бъдат необходими 10 минути за приготвяне, а количеството е достатъчно за 8 порции.

Ще ви бъдат необходими:

1 пакет тесто за пай
2 чаши боровинки
¼ чаена чаша захар
2 супени лъжици царевично нишесте
1 цял лимон
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
Щипка сол
1 яйце
1 супена лъжица вода

Начин на приготвяне:

Започнете с приготвянето на боровинковата смес. Изсипете двете чаши в голяма купа. Към тях добавете захарта и разбъркайте. Плодовата плънка трябва да се сгъсти, затова добавете двете лъжици царевично нишесте.

За допълнителен аромат, настържете малко от кората на един лимон. След това изцедете сока от лимона и добавете и него.

Разбъркайте добре, докато съставките се разпределят равномерно. За още по-прекрасен аромат, изсипете екстракта от ванилия в купата. Отново разбъркайте добре, за да може всички съставки да се комбинират една с друга. Оставете настрани за известно време и се заемете с тестото.

Разстелете добре тестото за пай и вземете малка купичка, която да използвате, за да оформите кръгчета.

Притиснете добре и завъртете, докато кръгчетата се отделят от тестото. Ако имате нужда от помощ, използвайте нож, с който да изрежете по ръба. Наредете готовите кръгчета върху хартия за печене, а върху всяко кръгче изсипете малко от боровинковата смес, която направихте по-рано.

Внимателно приберете всяко едно крайче с притискане, за да създадете кошничка с плънка.
Наредете върху хартия за печене. Разбийте едно яйце в купа с малко вода и с помощта на четка намажете всяко едно от боровинковите пайчета.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до получаване на златист цвят.

Как изглеждат пайчетата по време на процеса на приготвяне в снимки - вижте тук


Още вкусни рецепти вижте в Tialoto.bg тук

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
СТИГА преди 7 години
С ТИЯ ПАЙЧЕТА!БЪЛГАРСКАТА ДУМА Е КЕКСЧЕТА!

Спонсорирани публикации