Трагедията на Хирошима след бомбата (16+)

На 6 август 1945 г. US бомбардировачът "Енола гей" пуска "малчугана"
25 май 2016 21:40,
324

 Снимка: Reuters

На 6 август 1945 г. US бомбардировачът "Енола гей" пуска над Хирошима пуска над Хирошима ядрената бомба, наречена "малчугана" - 50-килограмово ядро от уран с еквивалент 13 килотона тротил.

Бомбата пада в центъра на града - голям промишлен център за времето си. Въпреки че бомбата се взривява на около 600 м. над Земята, на място загиват близо 80 000 души.

90% от сградите в радуис от 1q4 км са напълно разрушени. Впоследствие загиват общо над 140 000 души.

В края на седмицата американският президент Барак Обама посети Хирошима. Така той стана първият президент на САЩ, посетил града. Въпреки очакванията обаче, той не се извини за бомбардировката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още по темата: Хирошимаядрена бомба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
19
 
! Отговори
бръм-бръм преди 7 години
Това не е вярно!Неможе тези "борци" за мир и свобода да пуснат бомба и да убият 140к невини хора!Това ще са лоши руснаци ,решили да си отмъстят на Японците ,че правят по качествени автомобили от тяхната Лада и Москвич!
4
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как започва Терминатор 2? И сънищата на Сара Конър от предтавите й за бомбата?Само скелетът остава вкопчил се в мрежата!*** хамерикански, никога не ще се изплатите към всички народи които сте терроризирали и най-вече японския! Да горите в АДА!
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
чувал съм че една атомна бомба има физическа сила да опустуши всичко на радиус 100 км. Не говоря за заразата. Тя заразата по вятъра и нба хиляди километри може да отиде.
2
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Въпреки че бомбата се взривява на около 600 м. над Земята"....Тя нарочно е взривена над земята за по-висок поразяващ ефект. И в случая е правилно да напишете "земята" с малка буква, защото става въпрос за земната повърхност, а не за планетата Земя изобщо.
1
32
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички японци трябва да са вечно благодарни на нас, християните, за това че им пуснахме Малчугана, а не Великана.

Спонсорирани публикации