Бърз прелет над Ривиерата на маите

Карибска ваканция, но без Джак Спароу
15 юни 2016 16:31, Екип на Dnes.bg
2

Когато става дума за Карибска ваканция не си представяйте само круизни кораби, острови и Джак Спароу. Стъпете зараво на земята и заложете на полуостров Юкатан. Там пиратите са в стил Бандерас, а и имате възможност да приключенствате по-мащабно.

Едни от най-престижните туристически справочници препоръчват горещо Ривиера Мая, наричайки я "Перла в короната“ на мексиканските плажове. Ако изберете почивка там ви очакват тюркоазено море, богатата и автентична култура на маите, вкусна и запомняща се кухня, спортни предизивикателства , вихрен латино купон и около 300 слънчеви дни в годината.

Тук почиват звезди като Ева Лонгория и Дрю Баримор. Има хотели и заведения за всеки вкус,а  спортните активности са и за големи и малки. От зиплайн до плуване с делфини, от разходка с лодка през подземни реки и пещери до гмуркане в компанията на костенурки.

Най-доброто време за посещение е януари-февруари, но и по-всяко друго време на годината едва ли ще останете разочаровани. Даже цените ще ви изненадат приятно. На Ривиера Мая има хотели и вили за всеки вкус и бюджет.

Петзвездният Banyan Tree Mayakoba е един от най-препоръчваните от английските сайтове и медии. Вили разположени сред буйна растителност, като всяка има собствен басейн и градинка. Комплексът предлага масажи, луксозни спа терапии за лице и тяло. Не пропускайте и Коктейл бар La Copa. Това е едно от модните места на полуострова. 270-те стаи на хотела са  с разкошни балкони с гледки към Карибско море или към парка, който е отлично поддържан.  All inclusive пакетите включват и вечери в елегантните  ресторанти в комплекса.

На полуостров Юкатан се намират едни от най-впечатляващите светилища - градове на маите. Там е и едно от новите седем чудеса на света Чичен Ица, единственият град на маите изграден на морския бряг и служещ за митница Тулум, пирамидалния комплекс в джунглата Коба с най-високата пирамида, която е разрешена за изкачване от туристи. До тях можете да стигнете с еднодневни екскурзии, които можете да организирате от всеки хотел, както и от многобройните частни превозвачи, които ще ви датат и по-добра цена.
 
Хубаво е да посетите музея на текилата Дон Тадео. Там освен плантация с агаве ще видите истиснкия процес на приготвяне на текилата и ще можете да опитате различни вкусове от това питие. Дори текила с шоколад!

Плувайте в ценоте. Така  се наричат свещени за маите  пещерни езера, които са дълбоки, ледено студени, но се славят  с чудодейни свойства. Екскурозводите  ще ви посъветват да не изполвате  репеленти и слънцезащитни кремове преди влизането във водата. Доводите  им са заради възможността да  замърсите кристалните води с химикали, до идеята да ви продадат срещу скромните 10 долара био антикомарни флакончета с гръмкото име: Анти комарното мазило на маите.

Можете да се разходите  до близкия остров Козумел. На неговото пристанище спират круизните кораби с дестинация Карибско море. Разгледайте и град Валядолид, най-старият град на Юкатан основан от испанците, разбира се. В центъра му се намира катедрала, живописен парк и приятни тихи странични улички.

Разходка по Пето авеню на Плая дел Кармен. Барове, ресторанти, магазини продаваща всичко от дрехи, през сувенири до пури и текила. Разходката по Пето авеню независимо от часа е развлечение само по себе си – на улицата танцуват латино, брейк, мариачи подпяват с китари в ръка.Не пропускайте марагаритите. Големината на пъстрите коктейлни чаши е като на среден размер ваза.

Автор: Доника Ризова
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
7
 
! Отговори
Курта преди 7 години
На Доника ще и цепна сомбрерото :)

Спонсорирани публикации