Как го правят рускините? 5 диети за тънка руска талия

Какво крият селската и православната диета, а диетата на императора?
6 юли 2016 11:07,
47
Как го правят рускините? 5 диети за тънка руска талия
Снимка: архив, Ройтерс

В Русия традиционно се е смятало, че слабите хора имат лошо здраве. Дори Екатерина I е трябвало да качи няколко килограма преди сватбата си с Петър Велики.

Руските вечери пък са известни и отвъд граница, защото на гостите се сервират обилни деликатеси.

Въпреки всичко времето се променя и вече на почит е слабото тяло. Сайтът Russia Beyond the Headlines (Русия отвъд заглавията) пише как рускините, известни като едни от най-сексапилните жени в света, поддържат тънка талия в Русия.

1. Селската диета

Да си слаб е нещо естествено сред селяните. Това е резултат от тежката физическа работа и липсата на храна. Нещо повече - през пролетта селяните са почти денонощно на полето. Не взимат достатъчно храна с тях, а само малко хляб и кисело мляко. Всичко друго може да се развали от топлото време. Селяните често взимат и любимия си квас - ферментирала напитка с ниско алкохолно съдържание.

В селската диета също се включва и всичко, което расте в градината или в гората - зеле, ряпа, лапад, горски плодове и гъби.

2. Православна диета

Православният начин на живот също помага на хората да са слаби. Според църквата всяка сряда и петък трябва да се пости. То означава никакво месо, яйца и млечни продукти. Но това не означава, че може да се яде на корем от всичко останало.

Също така четирите поста по време на годината също трябва да се спазват - Великденски, Коледен, Богородичен, Петров. Тогава има и дни, в които се ограничава не само всичко животинско, но и растителното олио.

3. Парни бани

В предреволюционна Русия наднорменото тегло и доста заболявания са борили с парна баня. Всяка събота е бил ден за баня и се смятало, че парата отмива не само мръсотията, но и нечистите мисли и греховете.

Лекарите днес обясняват, че високата температура, последвана от охлаждане на тялото, освобождава флуиди, ускоряващи метаболитните процеси.

4. Диетата на императора

За разлика от обикновените хора елитът на руското общество може да си позволи всичко за ядене, но имат и една основна грижа: да поддържат добър външен вид.

Така например Петър Велики е запомнен като красив и елегантен владетел, който отделял голямо внимание на диетата си. Ставал в 5 часа сутринта, хапвал набързо и така му оставало време за всичко.

Обядвал не по-късно от 12 ч. Менюто му най-често се състояло от зелева супа и месо от домашна птица - студено месо от патица. Обичал и студено печено прасенце в заксвасена сметана. Хапвал шунка и сирене. Като цяло той се хранил с много протеини, пресни зеленчуци и плодове.

5. Диета без вечеря

В Руската империя много от членовете на високите слоеве на обществото не вечеряли, за да поддържат здравословно тегло. Тази практика била възприета и от Николай I, но пък обядвал в 17-18 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Ох, та леле! Мечти.. преди 7 години
До Анонимен 32А бе те ще напишат и за белите държави, както искаш ти, но едва ли у нас ще се намерят много хора, които да могат да спазват тамошните диети.Почти всичко допира до пари, приятелю, уви!А руснаците са цъфнали и вързали бетер нас, така че диетите им са достъпни за повечето от нас, като изключим императорската, разбира се.
27
2
 
1
 
! Отговори
фактор преди 7 години
Щом се пише за Русия ,то значи е фактор в света , а пък за нас никъде не се пише -освен чат-пат по криминалните хроники .И тоз народ -някои е седнал да оплюва руснаците .)А ПО ПОВОД СТАТИЯТА -еми ген е това .
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам съседки рускини- като красиви китове са миличките ;)
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руска мамаша!Това е синоним на охранената рускиня!Явно не са толкова слабички колкото ги пишат тук.Трябва да питаме турците - много се имаха по почивките в турски курорти
24
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Искам за бели държави да пишете - от ЕС , САЩ , Япония , Австралия и тнт. ... *** кремълските ***"ахахахаха САЩ, ЕС отдавна не са бели държави, тапир кьорав
23
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия които се ожениха за рускини жестоко съжаляват!Питайте Мел Гибсън или българите които работиха в Коми АССР.
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руската диета е - водка, картошки, огурчики, сельодка.Тия са слаби от глад и недохранване вече 450 години...Пиянкушки девушки
21
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе какво ме интересува тая Русия и всичко свързано с нея ? НИЩО ! Искам за бели държави да пишете - от ЕС , САЩ , Япония , Австралия и тнт. ... *** кремълските *** !
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес бг - днешната ода към руснака, с което платеното руско пространство от 68% новини (ДОБРИ) за Русия е изпълнено. Вече може да пишете за каквото си пожелаете.
19
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма какво да си кривим душата. Рускините поне до 25 години нямат равни по красота. Като нарисувани са. След това имат склонност към понадебеляване, но когато са млади издухват конкуренцията отвсякъде.
18
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
еврогейшите не понасят жени, особено красиви, затова лаят пущиняците!На тех им дай да стискат колоса на Обонго, възбуждат се от емигранти... европейци, к'во да ги правиш
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Недей така, ей ся ще скокне *** да ти обясни как българките и рускините са един народ дренки.
16
3
 
8
 
! Отговори
Путлеристан преди 7 години
4. Диетата на императора - Тази диета не само руските жени, ами всички руснаци я изпитват от доста години насам.
15
10
 
24
 
! Отговори
СЛАВЯНИН преди 7 години
ТЪНКИ, ДЕБЕЛИ - НАЙ-КРАСИВИТЕ ЖЕНИ СА РУСКИНИТЕ.БЕЛИ КАТО МЛЯКО И СВЕЖИ, А НЕ КАТО ЧЕРНИТЕ МАЙМУНИ ЛАТИНОСКИ ДЕТО ГИ НАЛАГАТ ЗА КРАСИВИ.
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Диета "Православен беловлас орел"Закуска "Варадеро" - дълго кафе и кубинска пура.Обяд - Кюфтета "Стюардеса", омлет по популистки и шампанскоВечеря - постен гювеч тип "Клекшоп" с десерт от сини сливи
13
32
 
22
 
! Отговори
Ханко Брат преди 7 години
Руският окупатор се оля с пропагандата си в Българските медии. Няма нормален човек който да не Мрази руските нашественици. Никой не иска да чува за тях.
12
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-ефективната диета е тази, която им прилага в момента Путин.
11
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не мечтая за руска съпруга. Има достатъчно други вносители на такава стока за обща употреба.
10
2
 
24
 
! Отговори
хаха преди 7 години
СССР диетата е само една: водка със сельодка /като сельодката не е задължителна/.
9
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Матрьошка и диета!?!? Вие виждали ли сте рускиня на олинклузив?

Спонсорирани публикации