1-годишно веганче в болница – тежи едва 5 кг.

Детето било с размери на 3-месечно бебе, дивят се лекари
11 юли 2016 10:07,
277
1-годишно веганче в болница – тежи едва 5 кг.
Снимка: Reuters, архив

Едногодишно момченце от Милано, отгледано от родителите си под стриктна веганска диета, е било отнето от родителите си, след като е било хоспитализирано, тежащо едва пет килограма, пише италианското издание на вестник The Local, предава "Фокус".

Детето е било закарано в болницата "Фатабенефратели" от баба си и дядо си на 2 юли. Лекарите били шокирани да открият, че едногодишното дете е тежало колкото тримесечно бебе.

Кръвните тестове са открили, че детето е било недохранено, с "минимално за оцеляване количество калций". Детето е имало сърдечни проблеми, заради които се е наложило да бъде подложено на операция.

Екипът в болницата, загрижен от инцидента, се е свързал със социалните служби, след като родителите са отказали да променят начина, по който хранят детето си, дори и след престоя в болницата. Съдът в Милано е отсъдил, че детето ще остане в болницата.

"Ясно е, че детето е било хранено със строго-веганска диета, която не е съвместима с младата му възраст", заяви съдия Сиро Касконе, добавяйки, че родителите са се провалили в прехраната на детето.

Това е четвъртият случай в който дете, карано да бъде веган, е хоспитализирано в последните 18 месеца. Миналия месец в Геноа недохранено двегодишно дете прекара в болницата няколко дни под интензивни грижи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
0
 
1
 
! Отговори
Butcher преди 7 години
Попитали рсдио Ереван,по какво си приличат Вегетарианците и веганите-дъноеисти..и обратните.?Радиото отговорило-по това че и едните и другите отчаяно крещят за внимание и се мислят за центъра на вселената.
221
0
 
1
 
! Отговори
Butcher преди 7 години
Знаете ли какво?Слушам всичко от Жан мишел Жар,ню ейдж,през Флоид до Брутален дет метъл и грайнд ***.И джаз слушам И съм месояден.И Ошо чета,както и Чопра
220
1
 
3
 
! Отговори
Средната класа преди 7 години
До ФАКТО, висши мой! Да разбирам ли, че ако имаш дете, то ще бъде системно недохранвано, за да се осигури влизането му във висшата класа? И когато влезе във... висшето царство Господне, т.е. умре, какво ще кажеш, о, най-възвишени и нечалгаризиран на Земята? Интересен факт: не съм чул ядящ месо да разказва, че веганите са низша класа, но веганите обичат да се слагат за висша такава. Да ви е хрумнало, че просто имате дъжд от комплекси? И не - те са си по рождение. Диетата само ги обостря.
219
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както има тревопасни и месоядни животни,така има и тревопасни и месоядни хора! Човека е като прасето-ние сме всеядни...Преживейте го!
218
0
 
0
 
! Отговори
InPursuitOfTruth преди 7 години
Продължение на коментара ми(249) :Ако се чувствах добре, бях здрав и силен, все още щях да веганствам, защото идеята много ми харесва - свят в който можеш да живееш без нуждата от това да измъчваш животни.На някои им се отразява добре, на други обаче не. Според мен всеки, който спори на тази тема трябва да пробва за себе си, да види как ще му се отрази и да говори от първа ръка. Въпреки че на мен не ми се получи, все още ми е интересно и след време бих пробвал отново.
217
0
 
1
 
! Отговори
InPursuitOfTruth преди 7 години
Аз пробвах да съм веган миналата година(2015та), издържах 8 месеца, бях много запален по идеята и го правих от етична гледна точка - за животните. В последните два месеца обаче кръвното почна много лесно да ми пада, завиваше ми се свят и не се чувствах добре. Реших да почна да ям отново яйца и млечни продукти, след това почнах и риба и месо от време на време. Стабилизирах се. Сега ям всичко, месо специално не ям всеки ден, даже понякога 1-2 пъти в седмицата - просто не го обичам толкова.
216
2
 
1
 
! Отговори
ПОМИСЛЕТЕ преди 7 години
"Ако продължим да консумираме животински продукти в това темпо, се обричаме на унищожение". Бях поразен, яе тези думи излизаха от остата на накой, яиато рабова зависеше от животиснките продукти. Започнах да се информирам и работата приятели въобще не е добре. Животниската агрокултура отговаря за до 51 % от въглеродните емисии (13% е целият глобален транспорт !!!!), океаните са в критично състояните... не мога тук да напиша всичко, което прочетох, тй че ви умолявам да се информирате!Благодаря ви!
215
6
 
5
 
! Отговори
ПОМИСЛЕТЕ преди 7 години
Хора! Моля ви спрете... Мисля че много добре знаете как работят медиите... Как пък веднъж не отразиха едно от хилядите деца, които са израснали живи и здрави на растителна диета... винаги трябва да има драма... Ако искате истинска драма ви уверявам, че ще я получим след няколко години. Аз все още не съм веган (да, планирам го) и мога да кажа, че причината ми не е етика или здравословните плюсове, а е много проста - планетата ни умира. Цитирам думите на мой познат, който има кравеферма в Италия:
214
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знаете ли защо някои хора ядат колбаси? Защото са неграмотни и не могат да прочетат съдържанието.
213
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
243, личи, че нямаш идея как се е живяло на село преди. Прочети "Бит и душевност на нашия народ" от Хаджийски и ще ти се изяснят някои неща.
212
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дзън, веганът може да яде и камъни, ако няма абсолютно нищо, но вярно ли е, че месоядните, дори и да имат всякакви плодове и зеленчуци, пак се настървяват, ако нямат месо и изяждат малките си или загризват собствен крайник?
211
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 241 много е трудно също така да се сетиш, че може да не ядат на село месо всеки ден, но със сигурност пият мляко и ядат яйца всеки ден
210
2
 
3
 
! Отговори
Дзън преди 7 години
240 и веган да няма кво да яде ше си изяде топките чисто и просто за да оцелее
209
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дедо по цял е на нивата - жито, зеленчуци, овошки, лозя... Накрая е толкова капнал, че няма да рупа марули, а налита на свинско. Свинското расте на полето, ще знаете. / Ако навремето всеки ден ядяха месо, за два-три месеца ще останат без стада. Дните, в които се блажи, ги има в православния календар, само трябва да можете да четете, а това е по-трудно, отколкото да заръфате кренвирш.
208
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе, вярно ли е, че ако месоядните останат без месо, толкова се настървяват, че могат да изядат децата си или някой собствен крайник? Само питам...
207
0
 
1
 
! Отговори
Блабла преди 7 години
Относно коментар N=229 излиза, че стила музика е тясно свързан с начина на хранене на хората. Не се обръщам лично към автора на коментара, тъй като със сигурност няма да достигна неговото съзнание , НО замислете се хора как не сме обръщали внимание на това толкова дълги години ....... музиката определя начина ви на хранене. Или пък е обратното не мога да реша не съм толкова умна като НЕ МЕСОЯДЕН
206
5
 
11
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Боже, каква яростна защита от страна на вегетарианците! А, бе ако вашите родители бяха изтрещели като тия, нямаше и да доживеете да коментирате сега във форума, колко известни и успели вегетарианци имало! Егати!
205
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Децата не бива да се ограничават в храненето, защото те имат да изграждат организъм. Както телето се храни с мляко, а когато стане крава пасе трева, така и хората могат да изберат вегетарианството след като пораснат.
204
16
 
7
 
! Отговори
БИАД преди 7 години
Тия дето ядат кифтета, кебабчета и шкембе чорба са нормални хора - чалгари. Докато не ядящите месо са ненормални хора слушащи поп, рок и джаз.
203
17
 
2
 
! Отговори
ФАКТ преди 7 години
ОЩЕ ВЕГАНИ И ВЕГЕТАРИАНЦИ - Буда, вокала на Ред Хот Чили Пепърс, Брайън Адамс, Адриано Челентано, Антъни Хопкинс, Чарлс Дарвин. И всички те според чалгарите фенове на шкембе чорбата и кебабчетата били бавно развиващи се.

Спонсорирани публикации