Час ходене компенсира 8 часа седене на стол

Разходката до и от работа елиминира вредите от застоя
1 авг 2016 22:20,
6
Час ходене компенсира 8 часа седене на стол
Източник: Puls.bg
Знаем, че хората не са създадени, за да стоят дълги часове на бюрото пред компютъра, но за съжаление, това е реалността за много от нас.
 
Въпреки това, добрите новини идват от ново проучване, което показва, че 1 час разходка пеша на ден, може да компенсира буквално кошмарния ефект от седенето на стола в офиса. 
 
Учените са анализирали данните за 1 милион мъже и жени и са установили, че седенето на стол в продължение на 8 часа на ден, увеличава риска от преждевременна смърт.
 
Този риск е по-голям с 60%, отколкото при хората, водещи активен начин на живот, който включва физическо натоварване. 
 
Коронарна болест на сърцето и рак са двете най-вероятни причини за преждевременна смърт, свързана с неактивен начин на живот, изтъкват специалистите. 
 
По-високата заплаха обаче се елиминира напълно от умерена физическа активност от 1 час на ден. Ходенето пеша или карането на велосипед попадат в тази категория. 
 
Авторите на изследването препоръчват на работодателите в големите фирми да отпускат на служителите си по-чести кратки почивки, за да могат да се раздвижват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: ходенеседене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
BAI MILE преди 7 години
До Анонимен 3 BRAVO !!!!! I AZ TAKA......DVIJENIETO E JIVOT
3
0
 
7
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
до1- Това с разреждането на кръвта не ти се е получило много добре. Върви към анемия. Течностите са си необходими за клетките, за водния баланс вследствие изпотяване, и т.н.
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
наи полезно е ако държи човек на здравето си е джогинг или бавно бягане три иличетири пъти в седмицата ако се практикува прави чудеса казвам го от опита които го имам вече 30 години се занимавам с бавно бягане в момента съм на 62 години а приличан на 40 не се хваля просто факт
1
4
 
10
 
! Отговори
Bobi преди 7 години
Не само че трябва да се ходи пеш до работа и обратно, особено ако сте в по-малък град, ами ако седите 8 часа на стол, то през час-два трябва да ставате и да се разтъпчете. Иначе рискувате някой тромб да ви усмърти. Също така е добре да приемате повече течности, които да разреждат кръвта.Можете да взимате и разни детокс чайове, фрешове и тн, важното е да бъдете във добра форма.bultiande

Спонсорирани публикации