Рецептата Dnes: Зеленчукова крем супа ала Тоскана

Лек и много ароматен полъх от италианската кухня
11 авг 2016 07:53, Илияна Николова
0
Рецептата Dnes: Зеленчукова крем супа ала Тоскана
Снимка: Youtube

Продукти:

1 голяма консерва сварен боб
1 голяма глава лук
1 морков
1 стрък целина
1 скилидка чесън
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 щипка розмарин
1 л зеленчуков бульон
1 малка кофичка заквасена сметана
2-3 супени лъжици олио
 
Приготвяне:
 
Предварително в блендер се пасират лукът, целината, морковът и скилидката чесън. През това време в голяма дълбока тенджера се загрява мазнината. В нея се изсипва пасираната смес и се остава да покъкри на среден огън докато се сгъсти леко. След това се добавя и маслото. Разбърква се добре и се добавя отцеденият и изплакнат боб. Залива се с разтворения бульон. След това се добавят и всички подправки. Супата се разбърква добре и се похлупва под капак да покъкри 20-ина минути. Накрая цялата супа се пасира или в блендера, или с пасатор. Прибавя се заквасената сметана и се сервира гореща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.

Спонсорирани публикации