Кръстиха астероид на легендарния Фреди Меркюри

Светът отбелязва 70-годишнината от рождението му
19
Кръстиха астероид на легендарния Фреди Меркюри
Снимка: wikipedia.org

Астероид, намиращ се между орбитите на планетите Марс и Юпитер, е кръстен на легендарния певец и фронтмен на британската група "Куин" Фреди Меркюри, съобщи ТАСС, позовавайки се на в. "Дейли телеграф".

Днес светът отбелязва 70-годишнината от рождението на легендарния музикант, който почина през 1991 г. на 45-годишна възраст от пневмония и усложнения от болестта СПИН.

 "Щастлив съм да съобщя, че Центърът за малки планети реши да кръсти на Фреди астероида 17473, открит в годината на неговата кончина", е оповестил китаристът на "Куин" Брайън Мей.

Небесното тяло с диаметър 3,2 километра се намира в Главния астероиден пояс между орбитите на Марс и Юпитер. От Земята астероидът може да се види само с телескоп.

Официалното наименование на астероида, одобрено от Международния астрономически съюз, е 17473 Freddiemercury. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: астероидФреди Меркюри
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
6
 
0
 
! Отговори
До Мъркюри ис намбъ преди 7 години
Така е (почти ), но не е въпросът само до високите октави, за да си признат за добър изпълнител. Аз харесвам песните на Куин и Меркюри, но не мога да кажа че ми е сред любимите изпълнители...... не ми харесва особено стилът му на сцената и костюмите.... Същото мога да кажа за Елвис, на който обаче песните са шедьоври. От старата класика предпочитам Бийтълс. Майкъл Джексън го обожавам и мислех че след смъртта му няма вече кой да ме впечатли. Но о,чудеса: Тейк Дат се завърнаха като новите Бийтълс -последните им турнета са по-посещавани от тези на Куин, албумите -блестящи, убийствени хитове -Pa
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По времето на Моцарт и в средите, където се е движил, това е било почти норма. Така да се каже, етикет. В шоубизнеса във времето на електронните медии трябва да си доста смел, за да си позволиш да не влезеш в общата гавра. Rausch по Ницше.
2
0
 
1
 
! Отговори
Xxxx2 преди 7 години
До 7 ,защото това е Бай ***.
1
20
 
7
 
! Отговори
ko? преди 7 години
А тъпанарите знаят ли изобщо,че той не се казва така.Това му е псевдонима.Този е чист арабин.

Спонсорирани публикации