Porsche пак отлага хибридния си 911

Феновете на марката ще чакат поне до 2018-а
12 окт 2016 13:44, Красимир Ангелов
0
Porsche пак отлага хибридния си 911
Снимка: AutoMedia.bg

Дебютът на хибридната версия на 911 на Porsche отново е отложен, съобщи списание Drive, цитирайки шефа на развитието на моделите на компанията Михаел Щайнер.

Според Щайнер, от гледна точка на компанията, не е икономически оправдано създаването на хибридна версия на актуалния 911, в която да се използват технологии от суперавтомобила 918. Той е категоричен, че в момента Porsche не разработва хибриден 911 и допълни, че няма решение за серийното производство на такъв вариант.

Щайнер уточнява пред изданието, че в момента всички свободни технологични ресурси на компанията са насочени към развиването и довършването на серийната версия на концептуалния Mission E, който се появи за първи път през миналата година във Франкфурт.

"Пазарният потенциал на напълно нов електрически автомобил е по-голям от този на хибридна версия на 911 – споделя Щайнер. – Затова и решихме Mission E да е нашият приоритет №1 и работим усилено по серийната версия на модела".

Топ мениджърът дава още да се разбере, че Porsche не се отказва от хибридния 911, просто появата на тази версия ще се забави. Все пак, в официалния профил на компанията в Twitter наскоро беше публикувана информация, че Porsche планира в „близко бъдеще” хибридна версия на всеки свой модел, включително и на 911. Имайки предвид всичко това, най-вероятно това ще се случи със следващото поколение на иконата 911, което трябва да се появи през 2018 г.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: PorschePorsche 911
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации