Apple уволни служители, които тайно снимали жени

Има си и класация – гласувало се коя била най-секси
13 окт 2016 21:40,
7
Apple уволни служители, които тайно снимали жени
Apple магазин, Брисбейн; Източник - Apple

Четирима служители в един от Apple Store магазините в Брисбейн, Австралия, са били уволнени тази седмица, след като са били обвинени в тайното заснемане на жени, които са пазарували, а след това са ги споделяли помежду си, съобщава онлайн изданието Courier-Mail, цитирано от Digital Trends.

Става въпрос за четирима мъже, които явно са си правили класация на заснетите жени, тъй като ги оценявали според външния им вид. Те са обвинени и в кражбата на снимки от смартфоните на клиенти, които са им ги поверили за ремонт или друга дейност.

Поне 100 "ясни и в близък план снимки са направени на клиентите от женски пол, както и на тези от персонала", без те да са били осведомени за това. 

Инцидентът бил толкова сериозен, че базираната в Купертино компания е пратила човек на високо ниво да се справи със случая, за да предотврати публичното му разпространяване.

"Apple вярва в третирането на хората с уважение и не толерираме поведение, което нарушава тези ценности. Разследваме нарушаване на политиката ни за поведение в Cardinale магазина, където няколко служители вече са уволнени в резултат от направените констатации", сочи официалното изявление от компанията по този случай.

Предполага се, че Apple все още не е уведомила клиентите за кражбата на снимките от устройствата им, но при приключване на разследването това веднага ще се случи. Като част от него ще се разследват всички магазини в Австралия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Стефанов преди 7 години
До з н а й к о - Забавлявай се, но грамотното писане е признак на уважение към другите и към СЕБЕ СИ. Простичко е за разбиране.
3
4
 
7
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
До zzzЕ той колегата да не е на матура по литература, са за 1/2 грешки къв е проблема?! Той се забавлява, след тежкия работен ден.
2
3
 
6
 
! Отговори
zzz преди 7 години
До Анонимен #2не е зле да върнеш класовете малко назад, към втори-трети и да повториш българския език... или пък да продължаваш да редиш рафтовете в магазина и да не се опитваш да пишеш в почивките !? и да не се толерира никъде по всяка уважаваща служителите си и КЛИЕНТИТЕ си, в случая, фирма просташкото поведение :)
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В никоя фирма необичат сексуално превличане между служителите.

Спонсорирани публикации