Kodak ще предлага най-добрата камера със смартфона си Ektra

21-мегапикселовата камера била по-добра от всички други
Обновена: 21 окт 2016 10:34 | 20 окт 2016 15:22,
9
Kodak ще предлага най-добрата камера със смартфона си Ektra
Източник: KODAK/BULLIT

Една от най-старите компании в сектора на електрониката - Kodak, решава да навлезе в пазара на смартфони, след като той дълги години продължаваше да и краде клиенти, съобщава The Telegraph.

Компанията с близо 130-годишна история на пазара за фотоапарати и фотографско оборудване е решила да си партнира с Bullitt, която е специализирана в изграждането на неконвенционални телефони, за да пусне в продажба своя премиум смартфон Ektra тази година.

Двете компании се надяват да успеят спечелят някакъв дял на брутално конкурентния пазар, като за тази цел акцентират върху силната камера на Ektra, а не върху дизайн или добър софтуер, където биха се сблъскали директно с Apple, Samsung и Google.

От Kodak твърдят, че 21-мегапикселовата камера на Ektra е в пъти по-добра от всички съществуващи масови смартфони в днешно време. В нея са включени множество инструменти, за да се променя начина на заснемане и готовите снимки след това, както и Google Snapseed - детайло приложение за фоторедакция. Могат да се записват 4К видеа, както и видеа с вградени ретро филтри. Мощният 10-ядрен процесор с 3GB RAM пък позволява незабавна обработка на снимките с високa разделителна способност. Има и допълнителна 12-мегапикселова селфи камера. Паметта му е 32GB с опция за още памет чрез SD карта.

Kodak ще предлага най-добрата камера със смартфона си Ektra
Kodak Ektra работи на Android 6.0 Marshmallow. Източник: KODAK/BULLIT

Въпреки че това е вторият смартфон, който Bullit произвежда за Kodak, Ektra е първият, който има за цел най-накрая да монетизира фотографската репутация на компанията. Kodak очевидно е приела факта, че професионалните фотографи не са единствената платежоспособна аудитория и има много потребители, които също се впечатляват от хубави снимки, но не намират смисъл да разнасят тежък фотоапарат, след като имат камера в джоба си.

Смартфонът ще бъде пуснат през декември на цена от около 500 евро, но за сега само в европейските страни. Стартът в Щатите остава за по-късен етап тъй като доминацията на оператори като Verizon, AT&T и T-Mobile в продажбата на смартфони изисква повече време за преговори.

Kodak не успя да се адаптира към възхода на дигиталните камери, а след това и на смартфоните, което доведе обявяването и в несъстоятелност през 2012 г. След това тя продаде портфолиото си от патенти за 525 млн. долара на група от технологични инвеститори, сред които са Apple и Google, и се възроди като компания година по-късно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
петър преди 7 години
500 euro е прекалено за нещо ,което едва едва има някаква значителна репутация.....
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Марто, МартоКато ползваш Google Translate поне след това дай на някой знаещ да ти провери статията за грешки.Една статия в този сайт не видях написана коректно, било то и незначителна.
5
0
 
7
 
! Отговори
старец преди 7 години
Стааааарите неконфенционални телефони винаги съм ги уважавал. ЖурналЯстите в този ... ще го нарека форум , имат ли поне 3-ти клас ?!?!
4
1
 
10
 
! Отговори
ха ха преди 7 години
С цена около 500 евро, директно могат да се запътят към небитието и да последват съдбата на Blackberry....
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия не фалираха ли преди 3-4 години ???И да, вече от пикселите не зависи качеството на снимката, а от матрицата.
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"нищо ново не предлагат, телефони с 21 мп и сега си има на пазара"А ти нищо не разбираш от камери. Пикселите са само част от съставките на снимката!
1
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нищо ново не предлагат, телефони с 21 мп и сега си има на пазара

Спонсорирани публикации