Експериментът Dnes: Сложиха ли столичани зимнината?

Каква е тайната рецепта за вкусна царска туршия и вкисна ли зелето?
21 окт 2016 16:00, Василия Пейчева
24
Експериментът Dnes: Сложиха ли столичани зимнината?
Снимка: bgonair.bg

Направиха ли софиянци туршиите за зимата, каква е тайната рецепта за вкусна царска туршия и вкисна ли зелето?

Отговори на тези въпроси потърси Борислав Петров от предаването "ДНЕС" по Bulgaria ON AIR.

Вижте видеото от едно от най-колоритните места в София – Женския пазар. В него ще разберете и кое зеле е най-хубаво за зимнина.

7396 гледания   |  Още видео


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зелето в София се слага на 7ми ноември след манифестацията ! Да не се подлъжат някои нови софиянци да го сложат преди това, както са си свикнали в техното си село !
7-ми ноември след манифестацията ! Преди това вкисва, след това не втасва !
19
0
 
5
 
! Отговори
монсанто преди 2 години
Мойто зеле стои от миналата година в кацата.
Каменно зеле . Не втасва.
Пет зелки двайсет килограма.
Павета или бордюри.
Ще сложа отгоре и портрета на някой кисел депутат белким ферментира накрая.
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За кисело зеле - СЛАГАЙТЕ ХРЯН, като почне леко да втаса !
Ние така го държим на тесата, и до февруари мирише на бебешко дупе ;)
Нищо общо с тежките миризми на зеле без хрян
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
20 burkana по 800мл и 8 буркана по 3л :)
а за зелето още не е дошло време
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
днec."бг" е един ЖАЛЪК експеримент
15
2
 
11
 
! Отговори
До 15 преди 2 години
Ти да не си с вързани ръце. Купуваш необходимото, отиваш си там, където са живели ятаците ти и си правиш каквото ти душа иска. После си го докарваш в София, че там може и да позачезне, знаеш защо. Само хора, които не са яли домашно приготвени туршии се радват на бoклуците, които купуват от магазините.
14
1
 
7
 
! Отговори
Гладен софиянец преди 2 години
Беше каквото беше. Какви туршии бе брат ятаците по селата измряха!
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Домашно приготвените туршии са върха, но вече е трудно да се правят, а и продукти трудно се намират. Затова хората просто спряха да ядат туршии.
12
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киселото зели свързвам само с бясна селяния и миризливи бабички.
11
4
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Киселото зеле в блага работа - държиш го на балкона, изяждаш го до февруари, когато още не е започнало да мирише и измиваш бидона. Няма миризми, няма неудобства за съседите, а си хапваш зеле, каквото не можеш да си купиш от магазина. Тук алтернативата е проста - или ядеш домашно кисело зеле или не ядеш кисело зеле.
10
4
 
15
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Проблемът е, че уж в магазините има всичко, а то само бoклуци. Къде да го купя това кисело зеле, когато това от магазините не се яде? Вярно е, че не мога всичко да си правя сам, но поне киселото зеле почти нищо не изисква, а после се избиваме кой повече да си хапне от него. Сега не се правят зимнини в такива количества като по-рано, но е добре да има няколко буркана, ако ти се дояде нещо хубаво, а в магазиите или го няма или не е вкусно.
9
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ква туршия бе, европейци, софиянци.
8
3
 
17
 
! Отговори
THULEAN преди 2 години
а в магазина това, което го продават е такава химична гняс, че първото, за което се сещате е, че селяните правят буркани, а гражданите ядат по 2 шепи консверванти всеки ден!
7
3
 
11
 
! Отговори
Сп€€€нс преди 2 години
до Бързия
Те да мълчиш , че сега ми се прияде цветно зеле на туршия , пък аз само парени камби си направих , тю да му се не види. що ми трябваше да ви чета коментарите
6
7
 
13
 
! Отговори
хахаха преди 2 години
Ххахаха навремето в 4-ти клас се учеше един разказ за "Печената тиква" - и как хората се борят да идат в града но продължават да си ги влекат селските неща...
Това да си цепиш дърва на балкона , да хвърляш пластмасовите опаковки в печката , да направиш 50-100 курса с асансьора , за да си качиш дървата и после да недоволстваш ,че трябват пари за ремонт -- все мила ,родна картинка.
5
5
 
15
 
! Отговори
BURZUM преди 2 години
Девет трилитрови буркана от карфиол и моркови имам у мазътъ...
4
4
 
8
 
! Отговори
страх лозе пази преди 2 години
Тази на снимката преди няколко месеца спечели 63 милиона евро в Испания ,а сега се прави на бедна в България ! Вероятно си е сменила и името ?!
3
0
 
7
 
! Отговори
От село преди 2 години
Намерили кой да питат....
2
22
 
22
 
! Отговори
обиколил Европа преди 2 години
Не живейте в държава ,в която хората от беднотия са принудени да си правят зимнина ! В западна Европа дори живеещите в селата не си правят зимнина ,а имат достатъчно пари да си купят от магазина ,не сеят домати в дворовете си ,а сеят цветя за да е красиво ,а домати си купуват понеже имат пари !
1
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква зимнина? Какви 5 лева? Да не сме 1950, че да няма нищо по магазините и да трябва цяло лято да затваряме буркани. Да не говорим, че с тия цени на тока като си сметнеш колко ти излиза правенето на въпросните буркани и се хващаш за главата! Друго си е ако си имаш градинка на село и си правиш бурканите на огън на двора. Ама да правиш зимнина в апартамент в София и да купуваш продуктите от пазаря е безумно скъпо.

Спонсорирани публикации