Заплашват българите в Турция да гласуват, инак...

Предлагат им организиран транспорт в деня на вота
28 окт 2016 07:38, Петя Славова
102
Заплашват българите в Турция да гласуват, инак...
Снимка: bTV

В обяви, разлепени по улиците в Турция, се отправят заплахи към българите в Турция, че ще изгубят българското си гражданство и социални придобивки, ако не гласуват на президентските избори на 6 ноември. Предлага им се и организиран транспорт в деня на вота до посолството в Анкара.

За това сигнализира депутат от ДПС, според когото се събират и копия от личните карти на хората, съобщава bTV.

Роднини на евродепутата от ДПС Илхан Кючюк му изпратили от град Ескишехир копие на разлепена по улиците обява и той я публикува в профила си във Facebook. Той отрича да популяризира обявата, твърди, че е изразил възмущението си от факта, че това е невярна информация.

Подписаното на афиша лице съществува действително и отговаря на телефона, публикуван в обявата. Бейсим Ташчъ ни уведоми, че събира лични карти в кафене в Ескишехир в Чамкая махала, както и телефонни номера. Уточнява, че ще се обади на хората, за да им каже къде ще ги чака организирания транспорт.

Коментарът на Централната избирателна комисия е, че българските власти няма как да противодействат на събиране на лични данни на чужда територия.

По закон при гласуване в чужбина гласуващите се вписват с личните си карти в празен списък. Те гарантират, че няма да гласуват на друго място като попълват декларация, подписана лично от тях.

От ДПС ще сезират прокуратурата за отправените заплахи към българските избиратели в Турция.Обвинението ще бъде уведомено и за събирането на лични данни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
1
 
! Отговори
Христо Младенов преди 7 години
Петя Славова хем не знаеш значението на текста във снимката хем пишеш лъжите за хората и се мъчиш да ги убеждаваш с твоите анти турски пропаганди. Само че забравяш 1 нещо, има и компетентни българи знаещи по няколко езика - достатъчно е да прочетат какво пише на снимката и ще разберат че ти лъжеш убеждаваш хората с анти турски пропаганди!Аз съм учил Английски и Турски, а Българския го знам от както съм роден..Всичко това го правиш по наредбата на чуждите сили в тяхна полза и техен интерес!
78
0
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
До ЦИК:Касирайте изборите в Турция!Те са невалидни,и вие го знаете.От години е така и вие все си затваряте очите за тези несправедливости,до кога?
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На коментара на ЦИК,че не може да противодейства на събирането на лични данни в чужда държава_има! И то е _касиране на изборите.До като не се научат да гласуват честно,така трябва да бъде.
76
0
 
1
 
! Отговори
SCHWARZ FREIHERR преди 7 години
Този *** законопроект, който е пълен с абсурди и предразполага такива простотии да се случват ще се върне като бумеранг на управляващите. Изобщо няма да разберат от къде им е дошло!
75
0
 
4
 
! Отговори
!!! преди 7 години
Заплашват българските граждани в турция, а НЕ българите!Българите турски не знаят и не ги интересува този чужд език.Има разлика между народност (националност) и гражданство!
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нама па такава РОМАНиЯ е това гласуване в турция, пълна излагация и за турци, и за българи, и за бабите им. Кви мераци, кви надежди, кви емоции. И на финала - новите дрехи на царя. Несменяеми.
73
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо да ги заплашват. Нали приехме закон за задължителното гласуване. Просто хората искат да не нарушават този закон.
72
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нарочният опит да бъдат ограничени конституционните права на български граждани с намаляване броя на секциите просто ще бъдат преодолени с перфектна организация.
71
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво нередно има в това да се организира осъществяването на конституционното право на глас?
70
0
 
4
 
! Отговори
SCHWARZ FREIHERR преди 7 години
Ама че безделници коментират по тези форуми! Хората предупреждават за някои нередности, а вие ги обвинявате! ЯЗЪК!!!
69
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде е заплахата? Аз виждам само предупреждение.
68
5
 
5
 
! Отговори
Revolution_ преди 7 години
А на тия турци защо не им забранят българското гражданство да не могат да влизат в България? Пак никой не си върши работата.
67
1
 
2
 
! Отговори
аманзаман отсабахлен преди 7 години
До Анонименади сега, те тогава аверите още не бяха скарани за парите и властта.
66
0
 
11
 
! Отговори
8 преди 7 години
Единственият начин да се спре тая чалга е прекратяване на гласуването от чужбина, само от постоянен адрес и 1 година уседналост
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
DPS bezplatno razprostranqvashe vesTnika na propovednika terorist GULEN vestnik ZAMAN
64
0
 
2
 
! Отговори
слобода преди 7 години
До АнонименКънев е обучен за ци, пардон, ромите и македоноидите до Букурещ. за останалите вечно дискриминирани единици до Босфора са подбрани други малко по-високи индивиди.а в Турция гонят гюленисти из училищата, нямат време да се занимават с "ало, ало, има ли някой там горе"
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БОрисов + меСТАН = БОСТАН
62
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОАЛИЦИЯТА БОСТАН Е В ДЕЙСТВИЕ.ЯВНО МЕСТАН И ДОСТ ОРГАНИЗИРАТ ТАЗИ АКЦИЯ, КАТО НА ТУРЦИТЕ Е НАРЕДЕНО ДА ГЛАСУВАТ ЗА ЦЕЦКА ИНАЧЕ ЩЕ СИ ЗАГУБЯТ БЪЛГАРСКИТЕ ДОКУМЕНТИ.Борисов има обещани от Ердоган 50000 гласа. Ще видите, че във всяка секция в Турция ще "гласуват" поне по 2000 души.
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ADMINA DA TI EVA M..KA TI PEDA..LSKA ZASHTO ME TRIESH VE MA..TI MRUSNA
60
1
 
10
 
! Отговори
жжж преди 7 години
долните дпсари още ли не рзбраха че всичко си има край и сега създават нарочно напрежение и забъркват цялата държва в това

Спонсорирани публикации