Венета Райкова проплака: Откъде да взема 30 000 лв. за Юксел

Водещата загуби дело, заведено от новинаря за клевети
Обновена: 11 дек 2016 07:49 | 11 дек 2016 07:45, Камелия Цветанова
129
Венета Райкова проплака: Откъде да взема 30 000 лв. за Юксел
Снимка: Булфото, архив

Не знам откъде да намеря 30 000 лв. за две седмици, които да платя на Юксел Кадриев, каза Венета Райкова пред "24 часа" във връзка с делото, което тв водещият от Би Ти Ви заведе срещу нея преди 5 години.

Още по темата

Задочната среща на двамата популярни тв водещи в съда - представляват ги адвокатите им, предизвика огромен обществен интерес.

От една страна, той е заради прецедента толкова известни журналисти да се съдят помежду си. От друга, делото предизвика стотици коментари за съдебната система у нас, за бавните темпове, с които тя взема решения, и за размера на глобите, които в трагични случаи са непонятно малки, а при вербални казуси - учудващо високи.

Причината за делото между двете телевизионни знаменитости е интервю на бившата съпруга на новинаря - Бонка, което тя дава в предаването "Горещо" на Райкова.

По онова време то се излъчва по Нова тв. Малко след това Кадриев обяви в “Шоуто на Слави”, че ще съди журналистката заради изречени лъжи в предаването. Което и прави.

Развръзката сега е, че делото е минало на втора инстанция, на която тв водещата е призната за виновна. Впрочем първата инстанция я оправдава. Юксел Кадриев Райкова твърди, че ще обжалва, така че делото все още не е приключило.

"Не коментирам личния си живот Това е дело, което също е свързано с него, а от друга страна, то не е приключило окончателно, така че не мога да коментирам. Нито пък ще коментирам решения на съда. Убеден съм, че адвокатите на Венета Райкова познават много добре законите на държавата ни", каза Юксел Кадриев пред "24 часа".

По смисъла на решението на втората инстанция Венета Райкова трябва доброволно да плати 30 000 лева на Юксел Кадриев в 2-седмичен срок. Не го ли стори, ответната страна в делото между двамата ще има претенции към апартамента ѝ. Обжалването не спира изпълнението, обясниха адвокати. Т.е. тя трябва да плати голямата сума, а ако окончателното решение на съда е различно от сегашното, Кадриев ще трябва да ѝ върне парите.

Преди два дни тв водещата получи покана за доброволно изпълнение, с което я уведомяват, че е наложен запор върху банковите ѝ сметки и възбрана върху единствения апартамент, в който живее със семейството си.

"Това е следствие на спечелено дело срещу мен от Юксел Кадриев – водещ на новините на Би Ти Ви, на втора инстанция. Първа инстанция ме оправда", обясни Венета Райкова в личния си профил във Facebook.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ги знам кой какво е казал и кой прав кой крив ама немога да го понасям юкел! Две изречения подред не може да каже без да се оплете нещо! За толкова години,който и да беше щеше да се научи да чете и да говори!То бива бива протекции ама такъв нека.дърник - как го търпят в бТВ не знам. То даже и да спи със шефовете пак да са го изгонили 100 пъти до сега!А пък и за толкова години-поне един път да се беше опитал да се усмихне, ама-НЕ. Такава злоба се излъчва от него, че разплаква децата!
63
2
 
11
 
! Отговори
WTF преди 7 години
Евала на Юксел. Жълтурите го заслужават.
62
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Юксел! ***, като тая трябва да се мачкат! А. Вулвата плю и Слави, ама го отнесе, оня другия *** от Папараци също ще загази. Гот е да плюеш хората, ама като те осъдят, не е чак толкова приятно. За много пари, че да ги заболи, лъжците!
61
0
 
18
 
! Отговори
ф преди 7 години
веннетче , що не си направиш една почивка до дубаи , за 10тина дена може и с пари за втори апартамент да си доидеш ,наще моделки все натам екскурзии си избират, що ли
60
0
 
12
 
! Отговори
АПИ преди 7 години
Венетке, продавай винетки, тъкмо иде новата година.
59
0
 
11
 
! Отговори
Ще те бутам, Венето преди 7 години
Бих могъл да помогна с 200 лв за цяла нощ.
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На двеста канала един филм нема за кво плащаме за обзор бразди и новини е това е пари на вятъра а реве че няма
57
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да разбирам ли, че обикновеният *** Юксел и връща заради ге ят Е. Минчев?
56
0
 
34
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
Иначе всичките големи бизнесмени, карат скъпи коли, въртят ресторанти, ходят на екзотични почивки, а като трябва да плащат са бедни като църковни мишки. Смях в залата!
55
2
 
11
 
! Отговори
Bulgaro преди 7 години
...Idi na magistralata...i pochvay da svirish na kavala! ..Duhash i si vrushtash borcha!
54
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Napischi oschte edna kniga ili ot boiko gerbera. Semi na saem toi haresva kradivite jeni
53
0
 
33
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Време да осъдят и тези,които водят жълтото предаване "Папараци".
52
2
 
30
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Венета,обади се по телефона на някоя баба,тя ще ти ги хвърли от балкона...
51
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама хубава а е таз Венета бе! Ще й помогна с каквото мога - един масаж не бих отказал :)
50
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Милата ми Венета! Не може да вамери 30 000 лв. Смях в залата! Банката ще й отпусне кредит за по-малко от две седмици.А следващия път да внимава с провокациите!***!
49
1
 
32
 
! Отговори
u4en do 69 преди 7 години
Какви водещи. Какви "журналисти" - поръчкови КЛЮКАРИ !
48
0
 
37
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Така трябва да постъпва всеки.Тия водещи направо се забравиха.
47
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има откъде.За квантова физика и теория на гама-полето сега плащат добре.
46
2
 
40
 
! Отговори
Теди преди 7 години
А пламна ли и сега главата от много "Горещо" . За да я съди значи се е засегнал много . Тя с какво право ще му се рови в личният живот и ще му подрива авторитета .Освен това той е известен човек, няма да се остави да го излагат пред цяла България.
45
0
 
40
 
! Отговори
хахахахах преди 7 години
Да направим дарителска сметка и да пращаме SMS-и на DMS VENETA. Нали все са много отворени, VIP-ове с джипове, пък няма 30 бона да си плати за гяволъка.

Спонсорирани публикации