Георги Мамалев – малкият великан на киното и театъра

Актьорът разказва за детството, сцената, филмите в "ДНЕС събота"
Обновена: 17 дек 2016 07:38 | 17 дек 2016 07:30, Анисия Иванова
9
Георги Мамалев – малкият великан на киното и театъра

Малкият великан на българското кино и театър Георги Мамалев гостува тази събота на Ирина Белчева в предаването "ДНЕС събота" по телевизия Bulgaria ON AIR.

Само преди няколко месеца актьорът беше удостоен с най-голямото отличие на Министерството на културата "Златен век" за развитие на българската култура и 40 години на сцената.

Актьорът, заради когото кокошките спряха да снасят, разказва как детската му мечта била да стане лекар, но се отказал заради ролите му в учлищния театър в ямболското село Мамарчево. Родителите му пък настоявали да стане механик.

"Мнимият болен" е последната постановка, в която играе в момента на сцената на Народния театър "Иван Вазов".   

Пред Ирина Белчева актьорът разказа какви качества са необходими, за да бъдеш добър на сцената на театъра и киното.

Водещата го връща и назад във времето с ролята му на Гошо във филма "Оркестър без име". За култовата роля Мамалев разказа, че е мечтал да играе подобна роля, но не е очаквал тя да му донесе такава слава.

Мамалев също връща лентата назад и разказва за ролята му на Стефан Стамболов, изиграна в Записки по българските въстания.

Композиторът Стефан Димов, актьорите Тончо Токмакчив, Катерина Евро и Мария Статулова поздравиха Георги Мамалев за професионалия му юбилей.

"ДНЕС събота" прави и преглед на звездните събития през 2016 година. Скандалите, успехите, разводите и още интригуващи истории от света на шоубизнеса представя Криси Табачка от сайта Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"... удостоен с най-голямото отличие на Министерството на културата "Златен век" за развитие на българската култура и 40 години на сцената."---Хе, като си спомниш кой е "министър на културата" ...а, пък и Гошо, от тези "40 години на сцената" 28 е "развивал българската култура" като учиндолския мар.ку.ч. :) Да му е честита четката от Веждичката.:):)
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ба бро сменил сее мислех то да идеш голям град да видиш елит същия нема мърдане мислех зависи от средите зависи от акъла в тази среда в която си си оставаш същия аиде живеи и дебелеи иси носи простотия на 41 на 14 същия акъл
3
1
 
9
 
! Отговори
user преди 7 години
прехвалена работа.
2
4
 
12
 
! Отговори
Веско преди 7 години
Е, забавен е, ама чак великан!
1
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едва ли някой ще го гледа по това ЖАЛКО ПОДОБИЕ на "телевизия"

Спонсорирани публикации