Toyota и Daihatsu ще правят японски вариант на Dacia

Новата компания ще разработва бюджетни автомобили
18 дек 2016 15:07,
13
Toyota и Daihatsu ще правят японски вариант на Dacia

Японският гигант Toyota подготвя сериозна офанзива при нискобюджетните автомобили, насочени към развиващи се пазари - сегмент, в който най-големи успехи за момента има Dacia.

Корпорацията официално обяви, че заедно с дъщерната си Daihatsu ще създаде отделна нова компания, фокусирана само върху достъпни масови модели. За момента тя се нарича Emerging-market Compact Car Company - компания за компактни модели за развиващи се пазари. Тя обаче няма да има своя собствена търговска марка - бъдещите бюджетни машини ще се продават под емблемите на Toyota и Daihatsu.

Обособяването на отделна компания има чисто вътрешни, административни функции. Неин председател на борда ще бъде президентът на Daihatsu Масанори Мицуи, а управляващият директор на Toyota Шиная Котера ще бъде президент.

Daihatsu от много години е тясно обвързана с Toyota, но през това лято окончателно бе погълната от гиганта в сделка на стойност 3 млрд. долара. По-малката компания е специализирана в производството на компактни градски модели. Тя обаче никога не се е радвала на сериозно присъствие на европейския пазар, а в годините след кризата се оттегли от повечето пазари в ЕС.

За момента японците не коментират в какви направления ще се развива новата им компания, но според анализатори фокусът на бъдещата бюджетна гама ще е към Източна Европа, Индия, Африка и Латинска Америка. 

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ивчо както казват Италианците Фиат не е кола А КАРУЦА - те си имат Ферари Ламборгини и др - а руснака дори най големия им *** не може да на ПРАВИ както трябва просто руснака е сакат самохвалко
9
9
 
16
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
абе много ревете по ладичките, но още си джиткат по пътищата, едно време мило и драго даеахте седмица да си купите, а сега калпави били. Пък и колко е лада, то сие фиат 124 ама нали като няма стстия за *** н и Русия трябва да се намери повод някакъв да се плюе. Карайте си Дачиите от рециклирана пластмаса и железа. Аз си карам А6 но ладичката си не давам, кукла е.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
TOYHATSU :)
7
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Dacia e самолет сравнено с каруците на Лада Любопитното е 4е руснака се у4и и напредва Успя да направи Ладата освен ска.пана но и СКЪПА
6
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лада поне скейбордове да правеше ясно коли не може
5
2
 
11
 
! Отговори
Сп??нс !? преди 7 години
Не знам кой и на какво основание определя "Дачия" като евтини коли. Пример :за "Докер" ни искаха 13 000? същия клас, но "Берлинго" я купихме за 12 000 Примир 2 : оборудван "Логан " с лихвите за 5 години -15 200 , един фиат "Типо" (4врати) 15 900? - като някои от екстрите на фиата , дачия въобще не ги предлагат.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Деу Тико се произвежда по лиценз на Сузуки Алто от 1988-*** , а прочутата Лада Ока (ВАЗ 1111) беше нещо като копие на Дйхатсу Куоре . Общо взето дайхатсу за прочути като изклучително евтини автомобили в които е пестено от всичко , но най-вече от ламарина , анти-корозионна обработка и изолация
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Toyota и Daihatsu ще правят японски вариант нa BULGAR RENO
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ахахаха, то па дачията по какво разбрахте, че е "бюджетен" и "автомобил"? Сигурно по ниското качество на изработка и материали. Иначе трябва да се задели доста голям бюджет за тоя ***.
1
1
 
4
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Не знам да има по-бюджетен автомобил от "Тата" ама нейсе щом са решили да я удрят конкуренцията пък белким и тук докарат някоя друга бройка "нов внос".

Спонсорирани публикации