Audi вади ново спортно комби с двигател на Panamera

Мощността на RS4 Avant ще достигне 500 конски сили
27 дек 2016 21:10,
5
Audi вади ново спортно комби с двигател на Panamera
Снимка: кадър, Youtube

Следващата генерация на спортното комби Audi RS4 Avant трябва да се появи през 2018 г., но негов прототип вече се тества на "Нюрбургринг". Автомобилът бе заснет от група ентусиасти от групата Supercars From EU, които разкриха любопитни подробности за бъдещия модел.

Най-интересната от тях е, че спортното комби ще получи двигател от второто поколение на Porsche Panamera. Това е новият би-турбо 2,9-литров V6, който е съвместна разработка на инженерите на Audi и Porsche. При версията Panamera 4S този агрегат със система за директно впръскване на гориво и две турбини развива 440 к.с., но при машината на Audi ще бъде по-мощен.

Колко точно, засега не е ясно, но предишното поколение на Audi RS4 Avant е оборудвано с 4,2-литров атмосферен V8, при който мощността е 450 к.с. Предлолага се, че новият мотор ще развива около 500 к.с., което означава, че моделът на Audi ще превъзхожда Mercedes-AMG C 63 с неговите 476 к.с.

Спортното комби ще съхрани системата за задвижване на четирите колела и роботизираната скоростна кутия S tronic, но ще бъде по-леко от предшественика си. В комбинация с по-мощния мотор това ще позволи на автомобила да ускорява от 0 до 100 км/ч за 4 секунди (при сегашния модел времето е 4,7 секунди).

Известно е и друго – Audi RS4 ще се предлага само като комби, тъй като седан не се предвижда. 

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: двигателAudiPanameraкомби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
оня преди 7 години
Нова става тази кола, а който има нерви и пари за ремонти да си я купи втова ръка ;) Нали разбирате какво означава, че намалили теглото на двигателя?
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще има приказки : качвам се аз на моята БМВ М5, газ до дупка и по едно време един чичка ме изпреварва с комбито, а лапетата вътре разцъкват на телефона ;)
1
1
 
5
 
! Отговори
странно преди 7 години
Няма лошо ,но нещо май не разбирам кому е нужна спортно комби ? Доколкото си спомням комбито е семеен автомобил излиза ,че качваш жената и децата и газ до ламарините.

Спонсорирани публикации