Мая Нешкова: "Музикаутор" представлява себе си!

Кирил Икономов: Исканията им са узаконен монопол
5 яну 2017 13:14, Анисия Иванова
12
Мая Нешкова: "Музикаутор" представлява себе си!
Снимка: Bulgaria On Air

Заблуда е, че "Музикаутор" представлява всички - тя представлява себе си, заяви пред Bulgaria ON AIR певицата Мая Нешкова, която коментира наболелия от последните дни казус с новите искания от страна на сдружението, заедно с композитора и автор на добре познатата на всички българи песен "Честит рожден ден" - Кирил Икономов.

Нешкова обясни, че е дала разрешение на Българското национално радио да пуска в ефира си нейните песни.

Случаят с "Музикаутор" и БНР започна да се коментира усилено, след като стана ясно, че от сдружението са поискали 3,5 пъти повече пари от националното радио за музика, чийто бюджет не е променян от 6 години, което прави исканата сума от 1,8 млн. лева непосилна.

"Реагирах толкова бързо, защото тази агенция не ме представлява, нямат право да взимат решение за всички. Има и свободни хора, които могат да изяват мнението и позицията си. Моментът е много подходящ - моментът, в който могат да се преборят за себе си", призова певицата.

А Кирил Икономов нарече случващото се "извиване на ръце" и "безпрецедентен случай на узаконен монопол".

"Музикаутор представлява 2500 души, а правоносителите са 27 - 28 хиляди", посочи той. По думите му Министерството на културата не реагира, с което се създава хаос в държавата по въпросите с авторските права.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Благодаря на това нещо "музикаутор", което доведе до спиране на чалгата от БНР. От нова годин насам от това радио звучи само прекрасна музика. Дано това продължи дълго!
8
2
 
10
 
! Отговори
copypaste преди 7 години
Мюзикаутор просто не трябва да се поддават на мега зловредното влияние на Станислава Армутлиева. Тя съсипа всичко, до което се докопа в българския музикален бизнес. Разруши репутацията на ПРОФОН с нейните безумни идеи за 10 млн. лева в КТБ, с рекета над радиа и телевизии. Сега разрушава и реномето на Мюзикаутор. А там работят и съвестни хора, обичащи музиката.
7
3
 
11
 
! Отговори
Джон Ленин преди 7 години
Нещо не се чува гласа на авторите,представяна от въпросните айдуци. Поне един да беше обявил какво е получил от тях. Мирише на недекларирани доходи.
6
0
 
5
 
! Отговори
Цвета преди 7 години
Моля водещите, когато водят подони теми, да се подготвят предварително. Второ - гостите са изпълнители, а не автори, което е несъотносимо към проблема.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България музикантите получават малки суми от от авторски права.В чужбина един музикант може да изкара милиони само от Ютюб
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама нали Саня Амуртлиева няколко певици успяха да я осъдят. Та сега тези пари трябва да се вземат от някъде. Откъде? Ами най-сигурно от държавна медия, т-.е. от всички нас. Лошото само е, че БНР звучи като в ден на национален траур, няма лошо да пускат класика, но поне да е по-жизнерадостна. Все пак по-добре е, отколкото да се поддават на рекета на Музикаутор. Те заприличаха направо на Топлофикация!
3
2
 
16
 
! Отговори
КХУП ПЛЕВЕН преди 7 години
ОБИЧАМЕ МАЯ НЕШКОВА И И СЕ ПРЕКЛАНЯМЕ. ЧАКАМЕ ТЕ В ПЛЕВЕН, МАЯ. ЗА ТЕБ ВСИЧКИ ВСЕ ОЩЕ ГОВОРИМ С ПРИЯТНИ СПОМЕНИ ОТ СРЕЩАТА НА ЯЗОВИР"КОПРИНКА" ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ. ОБИЧАМЕ ТЕ!!!!
2
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
въпросът е за какво отиват тия милиони за авторски права, дайте да видим на кой автор колко са изплатени . В нормалните страни авторите на песни наистина печелят стотици хиляди всяка година от песните , които са създали, но се съмнявам някой български композитор да е забогатял от това...
1
0
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мюзикаутор много са си повярвали.

Спонсорирани публикации