"Разкаяние" – хитът в социалните мрежи

Българска художничка взриви интернет с творбите си
5 яну 2017 11:30, Анисия Иванова
27
"Разкаяние" – хитът в социалните мрежи
Снимка: Bulgaria On Air

Българска художничка буквално взриви интернет със своите творби. С произведението си "Разкаяние" 25-годишната Йоанна Викторова спечели милиони последователи в социалните мрежи само за няколко часa.

Тя е млада и енергична. За хора като нея казват, че изкуството я е избрало само.

Йоана се занимава професионално с рисуване от 6 години. Завършила е художествената гимназия, но вместо да продължи обучението, инвестира в практика.

"Разкаяние" се нарича картината, която нарисувах в период, в който нещата изглеждаха доста тъмни", разказва тя пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Произведението се оказва истински хит в интернет. Само за денонощие картината е харесвана и споделяна от хиляди потребители в цял свят.

Йоана не работи с бой и четки. Тя е творец от ново поколение, залагащ на компютърна графика. И въпреки че не е художник в традиционния смисъл, в произведенията й милиони потребители преоткриват собствените си емоции.

След публикуването на "Разкаяние" си в интернет младата художничка е залята от съобщения и писма с молба за рисуване на картини по поръчка. Самата тя в момента вече работи по няколко подобни проекта, което, разбира се, е нелека задача.

В момента работи на свободна практика, което е трудно за всеки творец. Въпреки това вярва, че с новите технологии няма как да остане незабелязана.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
15
 
! Отговори
Дядо Матю преди 7 години
До художникаИ на мен ми харесва!Само не разбрах с какво талантливата Йоана не работи - с бой или с бои?
17
1
 
10
 
! Отговори
Някой си там преди 7 години
Някой може ли да ми обясни какъв е замисълът на рисунката? Не съм от особено схватливите и ми е трудно да зацепя какво точно е имал предвид художникът, докато е рисувал картината.
16
1
 
9
 
! Отговори
Някой си там преди 7 години
Признавам си, че аз не я разбирам тази картина.
15
0
 
16
 
! Отговори
художника преди 7 години
Такова духовно опростачаване не съм вярвал, че ще доживея. Какво ви пречи момичето бе? Нарисувала си е великолепна картинка. На никой не я натрапва. Просто си рисува за кеф и си споделя стореното, а вие к,во създадохте бе.... освен п.мия по нейн адрес- НИЩО друго.
14
0
 
3
 
! Отговори
До Бял Данъкоплатец преди 7 години
Не ги хвали така, че ще им се вдигне още самочувствието. Нивото на доста коментари във Фейсбук е доста над това в това сайтче. Брутално зле са.
13
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те истинските художници се творят и са познати в определени кръгове, а не им правят реклами по бегеонеър. Да не говорим, че това което тя прави няма нищо общо с изкуството. Няма нищо лошо да изкара пари от тези пошли картинки, но не го пробутвайте за изкуство.
12
5
 
4
 
! Отговори
мулти култи преди 7 години
Нежна и хубава рисунка . Романтична и красива, познато на всеки чувство . Контрастът между лед и огън е много осезателен. И е много стилно нарисувано например дървото, и всичко !Ако обаче си представим за момент друго, например че надписа можеше да бъде West - East , тогава обаче едва ли правилните медии щяха да обърнат внимание на успеха на Йоана .
11
0
 
31
 
! Отговори
Неграмотни хора преди 7 години
"Йоана не работи с боЙ и четки"Превеждам идеята на "журналиста": Йоанчето нито с бой могат да я накарат да рисува, нито с четки (хвалби). Момиче с характер.ВЗЕМЕТЕ СИ ЕДИН ГРАМОТЕН РЕДАКТОР, ЧЕ СТЕ ПОД НУЛАТА ВЕЧЕ :)
10
5
 
5
 
! Отговори
художника преди 7 години
Рисунката е крайния завършек на една идея. Браво на момичето, толкова изразително послание е трудно да се измисли и да се създаде. Направо гениално!!!
9
0
 
0
 
! Отговори
кооок преди 7 години
До Анонимен 2значи и ти би могъл да се реализираш на това поприще. бъфуун.
8
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А стига бе, днес в ерата на интернет всеки нормален човек гледа порно и знае какво е anime и manga, тая е просто една имитаторка, при това не особено интелигентна щом се опитва да ни пробута жалка имитация на manga за изкуство. Може да си има пазар, но не е изкуство. "За хора като нея казват, че изкуството я е избрало само" - да бе, да...
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пише от 6 години, а не годишна. Четете първо, после коментирайте.
6
11
 
0
 
! Отговори
Ай счига бе! преди 7 години
Как едно 6 годишно дете може да се занимава ПРОФЕСИОНАЛНО с рисуване?
5
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази сигурно добра занаятчийка и може да изкара добри пари като рисува стилизирано голи ц* и баджаци, но чак пък художничка - моля ви се!
4
0
 
11
 
! Отговори
През просото преди 7 години
Голям резил с тоя "бой и четки".Друг резил: "След публикуването на "Разкаяние" си в интернет младата художничка е залята от съобщения и писма с молба за рисуване на картини по поръчка."Журналиските съвсем на майчин почнаха да пишат.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бой, тупалки и ритници.Без четки.То за софтпорно не ти трябв много под шапката.
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не работи с боЙ и четки!?! А с какво работи, с кьотек ли? НАУЧЕТЕ СЕ ДА ПИШЕТЕ ГРАМОТНО! Ама то грамотност от шопи....
1
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Йоана не работи с бой и четки." Не ви е срам да напишете подобно неграмотно нещо!

Спонсорирани публикации